Fare for olieudslip ved væltet vindmøllepram ud for Hvide Sande
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fare for olieudslip ved væltet vindmøllepram ud for Hvide Sande

En vindmøllepram er væltet ud for kysten ved Hvide Sande på grund af det voldsomme blæsevejr. Det skriver Danske Beredskaber i en pressemeddelelse.

Vindmølleprammen Sea Worker har stået under observation siden sidste onsdag, hvor trosserne sprang på grund af uvejr, og prammen gik på grund, efter at mændene om bord var blevet evakueret. Der har den stået indtil i dag, hvor den hårde blæst væltede den omkuld. Prammen vender i øjeblikket næsten på hovedet.

Det lokale beredskab advarer nu om olieudslip ved prammen.

»Problemet er, at der er 178.000 liter diesel om bord, og vi er meget bekymrede for, om der går hul på tankene,« siger beredskabschef i Brand og Redning MidtVest Kim Bjerg Vemmelund.

Miljøskib på vej

Derfor har beredskabet indkaldt den lokale beredskabsstab på politigården i Holstebro, og både Beredskabsstyrelsen og et miljøskib fra Esbjerg er på vej til stedet. Derudover er det miljøskib, som over de seneste dage har overvåget vindmølleprammen, også til stede.

Vindmølleprammen ligger tæt på kysten og kan ses fra land. Men på grund af det voldsomme vejr kan det blive en meget svær opgave at løse for beredskabet, hvis der går hul på olietankene om bord, oplyser Danske Beredskaber i pressemeddelelsen.

Vinden forhindrer oprydning af olie

»Vores udfordring er, at vejret lige nu fortsat er meget blæsende, og det betyder, at det bliver meget svært at samle olien op, hvis der først går hul på det. Der ligger en bjergningsplan, men vi afventer, at det bliver bedre vejr, for det kan simpelthen ikke lade sig gøre at komme til derude på grund af vejret,« siger beredskabschef Kim Bjerg Vemmelund.

Det lokale beredskab holder indtil videre øje med situationen.

»Vi holder ved stranden og observerer vindmølleprammen i øjeblikket. Der ligger et miljøskib i området derude for at observere den fra havsiden. Det er det, vi har iværksat indtil nu,« siger indsatsleder Henning Olesen fra Brand & Redning MidtVest.

OPDATERING KL 15:00:
På stranden i Hvide Sande er udstyr fra vindmølleprammen begyndt at drive ind på land. Beredskabsstyrelsen går langs stranden og samler udstyret sammen. Det oplyser indsatsleder fra Brand & Redning MidtVest, Henning Olesen, til Danske Beredskaber. Politiet har sat hjemmeværnsfolk ind langs stranden til at holde nysgerrige borgere væk fra de ting, der driver ind på land.