Facaden på nybygget 100 meter højt tårn står til totalrenovering

Plus3. februar kl. 11:104
Facaden på nybygget 100 meter højt tårn står til totalrenovering
Håndværkerne skal igen have gang i liftene på det 100 meter høje Bohrs Tårn i København. Alle facadeplader skal ligesom vindspærrepladerne nemlig pilles af, så facadesystemet kan blive forstærket og nogle dele rustbehandlet, selv om tårnet kun er fem år gammelt. Illustration: Ulrik Andersen.
Der er fundet en helt del fejl i projekteringen og materialerne på det kun fem år gamle højhus i den københavnske carlsbergby.
Artiklen er ældre end 30 dage

Manglende erfaring med bestemt facadetype i Danmark betyder nu, at facaden på det 100 meter høje Bohrs Tårn skal udsættes for en yderligere reparation.

Det erkender totalentreprenøeren NCC på sin hjemmeside:

»Tårnet er det første højhus med elementopdelte facader, hvilket er blevet den typiske måde at sætte facader på i Europa,« forklarer NCC på sin hjemmeside.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
11. februar kl. 19:25

En hurtig søgning på nettet afslører at det er Rambøll der var projekterende på byggeriet og som DRTV programmet afslørede så mange arkitekter at det var umuligt at finde en ansvarlig. De må unægteligt have referencer på højhuse. Men som byggebranchen er, kan det ikke blive billigt nok og gå hurtigt nok. Ved maskinbyggerier ved kunderne godt hvad fejl koster (produktion går ned osv.) I den type investorbyggerier rammer regningen sjældent bygherre, i værste fald de nuværende boligejere eller en entreprenør. Så motivationen for at gå den ekstra mil og få lavet noget kvalitet kan ligge på et lille sted.

3
6. februar kl. 15:18

DRTV: Er der en arkitekt til stede? - Københavns fantasiløse højhus

Jeg er kun enig med Ane Cortzen, at byggeriet er ret fantasiløst. Nu er det så bekræftet (med denne artikel), at det også er et useriøst byggeri. Efter min mening et odiøst byggeri, som på ingen måde gavner København. Det er bare kedeligt, at skatteborgernes penge skal gå til det, da Professionshøjskolen har lokaler der. Måske TV2 kunne lave en pendant til "Hus til halsen" fra DR, og kalde det "Tårn til halsen", og så sætte Bjarke Ingels til at være coach 😋

2
4. februar kl. 00:14

Det aktuelle byggeri er jo i virkeligheden et stort testemne, som bruges til at afprøve nye konstruktionsprincipper. Man er ikke seriøs når man bygger et testemne som er unødvendigt overdimensioneret. Man er heller ikke seriøs når man lader mennesker flytte ind i noget som reelt er et overdimensioneret testemne. Det er sådanne eksempler som gør at jeg finder at byggeindustrien ofte er useriøs og forlader sig mere på heldet end på erfaringer. Jeg er selv maskiningeniør og ved at man kun anvender afprøvede konstruktionsprincipper ved store maskinbyggerier. Nye principper afprøves i laboratorier eller ved forsøgsopstillinger.

1
3. februar kl. 16:41

Jeg fatter ikke hvordan man kan vinde en kontrakt, uden at man kan dokumentere sine kompetancer til opgaven.