Får du samme personalegoder som kollegerne?

Mobiltelefon, hjemme-pc eller fitnessordning. Personalegoder er udbredte i danske ingeniørvirksomheder, men der er store forskelle på, hvem der får forhandlet hvilke goder hjem, viser årets lønstatistik fra Ingeniørforeningen.

Tjek de nyeste job på Jobfinder

En af de mest udbredte personalegoder blandt danske ingeniører er sundhedsforsikring. Hele 65 procent af IDAs medlemmer har som en del af deres lønpakke en helbredsforsikring, der blandt andet giver dem mulighed for at søge privat lægehjælp i tilfælde af sygdom.

Læs også: Lønstigninger som i de glade nullere

Sundhedsforsikring er samtidig et af de goder, der er mest ligeligt fordelt blandt medlemmerne. Mens 61 procent af de menige ingeniører har en helbredsforsikring, er tallet 74 procent blandt afdelingscheferne.

Helt så ensartet ser fordelingen ikke ud, når det gælder firmabetalt hjemme-pc. Her er der væsentlige forskelle at spore mellem menige og chefer. 45 procent af topdirektørerne har betalt computer hjemme, mens tallet er 27 procent for afdelingslederne og 13 procent blandt menige ingeniører og specialister. Sidstnævnte er til gengæld topscorer, når det kommer til fitness-, massage- og wellness-ordninger. Lidt over hver fjerde specialist nyder godt af den type ordning.

Læs også: Specialisterne snupper årets største lønstigning

Lønstatistikken viser, at fem procent af IDAs medlemmer slet ingen personalegoder har.