Få kommuner ved, hvor papiraffaldet ender
Danske kommunale og private selskaber indsamler årligt ca. 700.000 ton papir- og papaffald, der skal sælges og genanvendes på papirmøller rundt om i verden.
Men ikke alle stiller krav til, hvad der i sidste ende sker med det papir og pap, som importørerne modtager. Ingeniøren har talt med flere kommunale og private selskaber, der arbejder med indsamling og afsætning af papir og pap. Her kan få dokumentere, hvad der sker med affaldet.,
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Så længe man kan få en absolut rimelig, positiv pris for de indsamlede materialer, er der da en vis sandsynlighed for fornuftig genanvendelse. Papir er ikke så godt et brændsel, at det kan betale sig at købe det til energiformål. At der i andre lande er store mængder genbrugspapir af tvivlsom kvalitet er en anden sag. De vil i et presset marked formentlig blive straffet med at skulle betale for at komme af med det for dårligt sorterede papir. For plast er situationen anderledes - her betaler vi for at aflevere. Omkring kr. 3.000 pr. ton. Hvis ikke vi binder så mange penge i halen på den plast, som husholdningerne indsamler, kan vi slet ikke komme af med den. Altså har den større værdi som brændsel end til geanvendelse!