F1-ingeniører laver kapsel til at transportere spædbørn
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

F1-ingeniører laver kapsel til at transportere spædbørn

Illustration: Malcolm Griffiths/Williams Advanced Engineering

Britiske ingeniører har brugt Formel 1-teknologi til at designe en kapsel, der skal beskytte spædbørn, når de transporteres i høj fart - de kalder den Babypod 20.

Kapslen er lavet af kulfiber, og meget af designet er inspireret af cockpittet i en formel 1-bil, skriver Reuters

»Udfordringen ved at lave en kapsel til spædbørn, der er stærk og let, er stort set den samme, som når vi prøver at håndtere i chassiset på en Formel 1 bil,« siger Paul McNamara, Technical Director hos Williams Advanced Engineering til Reuters.

Kapslen er designet til at transportere spædbørn i ambulancer og helikoptere og beskytter dem mod kræfter op til 20G, hvilket er mere end rigeligt, hvis en ambulance skulle blive involveret i en ulykke.

Allerede i brug

Kapslerne bruges allerede af Children's Acute Transport Service, og for dem har kapslerne gjort en stor forskel.

Illustration: Malcolm Griffiths/Williams Advanced Engineering

I Storbritannien var der 7.938 medicinske transporter af spædbørn i året op til juni 2017. Så ingeniørerne bag kapslen har ramt et lidt unikt marked - og firmaet forventer at sælge i nærheden af 500 det første år.

Det er ikke første gang ingeniører fra racerindustrien bruger deres viden til at forbedre andre aspekter af den teknologiske verden.

Et andet Formel 1-hold - MacLaren har også haft fingrene i opgaver, der ligger langt fra de racerbilerne, da de tidligere har hjulpet Heathrow lufthavn til at hjælpe modeller, der skulle forbedre flyenes bevægelser på jorden og nedbringe tiden, flyene cirkler rundt i luften.