F1-ingeniører laver kapsel til at transportere spædbørn
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

F1-ingeniører laver kapsel til at transportere spædbørn

Illustration: Malcolm Griffiths/Williams Advanced Engineering

Britiske ingeniører har brugt Formel 1-teknologi til at designe en kapsel, der skal beskytte spædbørn, når de transporteres i høj fart - de kalder den Babypod 20.

Kapslen er lavet af kulfiber, og meget af designet er inspireret af cockpittet i en formel 1-bil, skriver Reuters

»Udfordringen ved at lave en kapsel til spædbørn, der er stærk og let, er stort set den samme, som når vi prøver at håndtere i chassiset på en Formel 1 bil,« siger Paul McNamara, Technical Director hos Williams Advanced Engineering til Reuters.

Kapslen er designet til at transportere spædbørn i ambulancer og helikoptere og beskytter dem mod kræfter op til 20G, hvilket er mere end rigeligt, hvis en ambulance skulle blive involveret i en ulykke.

Allerede i brug

Kapslerne bruges allerede af Children's Acute Transport Service, og for dem har kapslerne gjort en stor forskel.

Illustration: Malcolm Griffiths/Williams Advanced Engineering

I Storbritannien var der 7.938 medicinske transporter af spædbørn i året op til juni 2017. Så ingeniørerne bag kapslen har ramt et lidt unikt marked - og firmaet forventer at sælge i nærheden af 500 det første år.

Det er ikke første gang ingeniører fra racerindustrien bruger deres viden til at forbedre andre aspekter af den teknologiske verden.

Et andet Formel 1-hold - MacLaren har også haft fingrene i opgaver, der ligger langt fra de racerbilerne, da de tidligere har hjulpet Heathrow lufthavn til at hjælpe modeller, der skulle forbedre flyenes bevægelser på jorden og nedbringe tiden, flyene cirkler rundt i luften.