Europæiske insekter fylder ikke på middagsbordet

PLUS.
Illustration: Protifarm

Trods EU-støtte og bæredygtige ambitioner er det endnu ikke lykkedes at etablere en europæisk insektproduktion i storskala. Insekterne er ellers i årevis blevet udråbt som et bæredygtigt proteinkilde med lavt klimaaftryk.

I 2016 var der stor optimisme og tro på at insekter til fødevarer og foder ville tage fart inden for få år. Dengang lød vurderingen at der i vil blive omsat for 20 milliarder kroner insekter i Europa.
Få adgang til PLUS-indhold og e-avisen

Læs videre med et digitalt abonnement på Ingeniøren PLUS.
Prøveabonnement kræver ikke kreditkort, og abonnementet udløber automatisk.
Dit medlemsskab giver dig adgang
Som medlem af IDA er Ingeniøren PLUS en del af dit medlemskab. Log ind med Mit IDA for at aktivere adgangen til PLUS-indhold.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk.