EU vil øge børns sikkerhed på internettet

EU's ministerråd godkendte torsdag en aftale, der skal udstyre forældre og lærer med bedre værktøjer til optimere sikkerheden for børn på internettet.

»Vi må sørge for at blive mere aktivt involverede i vores børns brug af de nye medier og i at undervise dem i at bruge internettet sikkert. Det er vitalt for børnenes fremtid i informationssamfundet,« erklærer informations- og mediekommissær Viviane Reding.

Safer Internet plus, som programmet er døbt, vil løbe fra 2005 til 2008. Formålet med programmet er at give en række redskaber til slutbrugerne, det vil sige forældre, børn og undervisere.

Der vil eksempelvis blive oprettet hotlines, så borgerne kan rapportere om illegalt indhold og sende besked til de rette myndigheder, som det hedder i en pressemeddelelse fra EU.

Endvidere vil programmet sikre penge til teknologi, der skal gøre brugerne i stand til at mindske mængden af uønsket og skadeligt indhold i det, de modtager. Det kunne være bedre filtre og en højere grad af anti-spam lovgivning.