EU vil berige maden
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

EU vil berige maden

EU-kommissionen vil give fødevareindustrien lov til at tilføre vitaminer og mineraler til stort set alle fødevarer, skriver Politiken.

Et nyt forslag fra Kommissionen angiver 32 vitaminforbindelser og 80 mineralske substanser, som den mener, at fødevareindustrien kan benytte. Hensigten skulle være, at sikre befolkningen mod underernæring.

Lederen af Fødevaredirektoratets Ernæringsenhed, læge Lars Ovesen er bestyrtet. Forslaget er i direkte modstrid med dansk ernæringspolitik, der går ind for, at folk skal kunne sikre sig en ernæringsrigtig føde ved at spise varieret kost. Hvis vi giver tilladelse til berigelse af fødevarer på må og få, risikerer vi overdoseringer. Industrien kan også fristes til at berige en fed og sukkerholdig fødevare med vitaminer, og det kan forlede forbrugerne til at tro, at de dermed får sund mad.

Fødevareminister Ritt Bjerregaard siger til Politiken, at berigelse af fødevarer bør være underlagt national beslutning.

Dansk Industri udtrykker begejstring overfor forslaget, fordi der er behov for berigede produkter og for fælles regler.

500PC0222 - Forslag til Europa-Parlamentets og Raadets direktiv om indbyrdes tilnaermelse af medlemsstaternes lovgivninger om kosttilskud

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten