EU støtter ny Storstrømsbro med 112 millioner

EU-Kommissionen har nu fundet 112 millioner kroner til en ny Storstrømsbro. Pengene kommer fra programmet for det transeuropæiske transportnet (TEN-T), skriver dr.dk.

»Det er et projekt, som gør, at hele Femern Bælt-projektet bliver endnu bedre. Der er en forudsætning, at der er en ordentlig forbindelse. Det også er et projekt, som i høj grad har europæisk interesse, fordi det er med til at binde Europa bedre sammen. At vi så får dette rygstød fra EU, det er rigtig positivt,« siger den socialdemokratiske transportordfører Rasmus Prehn.

Vejdirektoratet forventer at en ny Storstrømsbro kan stå klar senest i 2021 til en pris på omkring fire milliarder kroner. Derfor kan 112 millioner kroner lyde som en lille sum i den sammenhæng.

»Man kan sige, at det er et lille bidrag, men det er nu engang de midler, der er sat af. Der skal vi danskere selvfølgelig også kende vores besøgelsestid og række ud efter de midler, der måtte være,« lyder det fra transportordføreren.

De 112 millioner kroner til bruges til projekteringsfasen i perioden 2013 til 2015, og dækker omkring halvdelen af projekteringsomkostningerne. På et senere tidspunkt er det muligt at søge støtte til selve anlægsfasen.

Kilde dr.dk
Emner : Broer
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Først opkræver med 1 milliard kroner fra danske skatteborgere.

Det bruger man 114 millioner på, der er 886 millioner tilbage.

Så smider man pengene i statskassen. Her bruges der 354 millioner på forvaltning, administration, omfordeling, bureaukrati, rapporter, lønninger, bilag med videre. Der er 532 millioner tilbage.

Dem sender man til EU. Her bruges der 343 millioner på forvaltning, administration, omfordeling, bureaukrati, rapporter, lønninger, bilag, flytning af EU-hovedkontoret mellem Bruxelles og Strasbourg flere gange årligt, korruption, nyt hovedkontor til ECB hvor budgettet er galopperet og så videre. Der er nu 189 millioner kroner tilbage.

EU sender dem videre til en underafdeling som administrerer Ten-T-samarbejdet. Her bruges der 47 millioner på forvaltning, administration, omfordeling, bureaukrati, rapporter, lønninger, bilag, korruption, middage og flybilletter for bureaukrater med videre. Der er nu 142 millioner tilbage.

De sender pengen retur til den danske stat, som så igen bruger 30 millioner på administration af modtagelsen, bogføring, forvaltning, administration, bureaukrati, rapporter, lønninger, bilag med videre. Der er nu 112 millioner kroner tilbage.

De 112 millioner kroner skal ikke bruges til at bygge en ny Storstrømsbro for. Men til miljøundersøgelser, forvaltning, administration, bureaukrati, rapporter, lønninger, bilag og så videre.

Man lækker nyheden til pressen, at EU støtter en ny dansk bro. Det koster ikke mange kroner, men giver positiv omtale af EU.

Alle er glade og jubler.

  • 2
  • 2

.... de ansatte på landets sygehuse vil også gerne holde ferie; så pas nu på blodtrykket her i sommervarmen :o)

  • 2
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten