EU skal stemme for højere CO2-pris
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

EU skal stemme for højere CO2-pris

Det forventes, at de europæiske politikere tirsdag vedtager en ændring, som skal bane vejen for, at prisen på EU's CO2-kvote marked kan skrues i vejret.

Det skriver Reuters.

Kvotesystemet virker ikke efter hensigten, fordi alt for mange kvoter betyder, at prisen i dag er for lav til, at det tilskynder virksomheder til at reducere CO2-forbruget.

I dag koster en CO2-kvote, der giver lov til at udlede ét ton CO2, syv euro eller omkring 50 kroner, men det er mellem tre og syv gange for lidt i forhold til den pris, det anslås som nødvendig, hvis der skal foretages grønne investeringer.

»Vi har ikke stemt endnu, men jeg regner med bred opbaking til et kompromis på tværs af partierne. Et stort flertal af parlamentet er dybt bekymrede for udviklingen af CO2-prisen,« siger medlem af EU-parlamentets gruppe De Grønne, hollandske Bas Eickhout, ifølge Reuters.

Læs mere

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten