EU-politiker, ekspert og NGO: Vi kan kræve langt grønnere biler af bilindustrien

Plus1. december 2021 kl. 03:033
EU-politiker, ekspert og NGO: Vi kan kræve langt grønnere biler af bilindustrien
Bilproducenter som BMW kan nå deres CO2 målsætninger gennem en kombination af regulatoriske smuthuller og uvished om CO2 gevinsten ved plugin-hybrider. Illustration: Bjørn Godske.
Europæisk miljø-NGO kritiserer EU for at være for slap med deres krav til bilproducenters reduktion af drivhusgasser. EU-politiker og ekspert giver dem ret og ønsker stramning.
Artiklen er ældre end 30 dage

EU har sat sig for at blive CO2 neutrale i 2050. Hvis det skal realiseres, skal alle industrier mindske udledningen af drivhusgasser - bilindustrien er ingen undtagelse. Men EU er for slap i deres krav til bilproducenterne, der bør underlægges strengere klimakrav.

Det er budskabet i en ny rapport fra NGO’en Transport & Environment (T&E), der får opbakning af EU-politikeren Christel Schaldemose og transportforsker Niels Buus Kristensen.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
1. december 2021 kl. 09:55

EU er lige så meget en del af problemet som en del af løsningen. De kunne starte med at feje for egen dør ved f.eks. ved korrekt medregning af klimabelastning fra biomasse i elproduktion og ved medregning af klimabelastningen, EUs virke har uden for EUs grænser.

Og så droppe det latterlige udgangspunkt, at vi skal forbruge os ud af den forbrugskrise, som klimakrisen reelt er.

2
1. december 2021 kl. 09:47

Men kan vi få grøn strøm til elbilerne? Hvis vi lader dem med kul-sort strøm fordi vi ikke har fået etableret a-kraft eller andre fossilfrie elproduktioner giver det i mine øjne ikke så meget mening at købe elbiler. Jeg vil gerne foreslå at fokus kommer over på at verden har en opgave i at fremstille bæredygtig energi til en pris som ALLE kan betale. Også de fattige lande. Om vores biler og andre køretøjer så drives af strøm eller bæredygtigt e-diesel eller e-ethanol, det skal konkurrencen på fremstillingsprisen og driftsomkostningerne nok afgøre.

1
1. december 2021 kl. 09:31

Overskriften burde lyde: Regulering ikke nødvendig, bilindustrien opnår selv miljømål.

Alternativt kunne man droppe al denne branche regulering, og få benzin og disel med ind i EU ETS, så ville co2 reduktionen automatisk finde sted der hvor det var billigst at opnå reduktionen.