EU-Parlamentet vil stramme regler for implantater

Reglerne for operationer, hvor folk får indopereret kunstige legemsdele, er for slappe. Det mener i hvert fald flertallet af medlemmerne i EU-Parlamentet, som nu opfordrer til skrappere regler omkring registrering og kontrol af medicinske produkter, herunder silikoneimplantater, skriver TV 2 Nyhederne.

Baggrunden for opfordringen er en række skandaler, hvor patienter er blevet skadet af implantater, som viste sig at være for dårlige. Blandt andet har en række danske patienter fået skader, fordi de fik indopereret en hofteprotese, som viste sig at frigive metalspåner ud i kroppen.

»Der skal være et krav til læger, der opererer noget ind i kroppen på folk, om, at man registrerer de patienter, så man hurtigt kan finde frem til dem, hvis noget går galt,« siger Christel Schaldemose, medlem af EU-Parlamentet for Socialdemokraterne.

Opfordringen er ikke lovgivende, men tænkt som et pressionsmiddel over for EU-Kommissionen, der i år fremlægger et forslag til et opdateret direktiv for medicinsk udstyr, hvor det hører under.

»I dag er der ikke tilstrækkelig sikkerhed for patienterne. Vi sender et klart og skarp signal til kommissionen, som vi presser til at stramme reglerne gevaldigt i forhold til nu,« siger parlamentarikeren

Læs historien på nyhederne.tv2.dk