EU påpeger ny risiko ved 3G-master
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

EU påpeger ny risiko ved 3G-master

Nok en tvivl om master til 3G-mobiltelefoni er blevet bragt på bane. I et direktiv om arbejdsmiljø skriver EU-embedsmænd, at masterne udsender højfrekvente stråler, der i en radius på tre - fire meter af den menneskelige organisme kan give alvorlige indre forbrændinger. Det skriver DR Online.

Direktivet handler om elektromagnetiske felter og skal sikre EU-borgere, der blandt andet arbejder i nærheden af radarer, tv- eller radiosendere og mobilmaster. Tæt på virker de højfrekvente stråler som stråler i en mikrobølgeovn. Det kan give skader på de indre organer, da vævet bliver opvarmet, siger stråleekspert i Arbejdstilsynet Niels Ole Olesen til Radioavisen.

Den megen debat om den eventuelle strålingsfare ved 3G-master har fået videnskabsminister Helge Sander (V) til at love en uafhængig undersøgelse af risikoen. Samtidig har Aalborg Universitet bebudet, at universitetet selv sætter en undersøgelse i gang om emnet.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten