Et påtrængende problem

25. august 2000 kl. 00:002
Toiletrulleomdrejningsretningsudfordringen
Artiklen er ældre end 30 dage

Fra en læser i Virum, der underskrev sig 314, fik bagsiden i 1988 præsenteret et påtrængende problem.
Mange vil mene, at A er mindst påtrængende og derfor mest æstetisk.
Til gengæld mener andre, at B er mest praktisk - det er nemmere at få fat i papiret.
På dette felt er der, så vidt jeg ved, overhovedet ikke foretaget research.
Læseren udtrykte tillid til, at Bagsidens læsere sikkert kunne bidrage med bl.a. kommentarer til det forelagte. Om de kunne! Mens rugbrødsproblemet ikke fik den store opmærksomhed og endnu i dag må karakteriseres som uløst, gik det anderledes med toiletrulleproblemet.
De næste måneder sprøjtede det ind med kommentarer og kreative løsninger til korrekt ophængning, farve og brug af toiletpapir.
Et udvalg af artikel overskrifter fortæller herom:
Afslørende detaljer om offentlige toiletter. Læserne endevender problemet om den rette ophængning af toiletruller. Kompromisforslag afvises efter test Massivt læserpres: Mere om toiletrulleophængningsteknologien.
Og den fuldstændige løsning på perforeringsproblemet. Sagen ruller Lokumsvenderen fra Merløse Om pedaltoiletter, Nepal og hunderuller Den selvoprullelige og løsbladssystemet. Sidste ombæring i sagen om toiletpapiret - med en afstikker til Struer Efter
at ophængningsproblematikken i flere uger totalt havde domineret Bagsiden, forsøgte Lynch at dæmme op for mængden af løsningsforslag, fordi de truede med at fortrænge alt andet stof.
I august måtte han træt love at vende tilbage med et resumé af de sidste indløbne breve og skrev:
De indløbne afhandlinger handler i øvrigt bl.a. om erfa ringerne med DIF-husets herre toiletrulleholdere (model overhead shaft, dobbelt lejret, gravitationsstyret, uden topdæksel), om den Dankortstyrede papirautomat, om nytten af nepalesiske eller
sydeuropæiske pedal-lokummer og (vistnok uden sammenhæng hermed) om hundehvalpeejeres selvskabte problemer med papirafrulningen (ved ophængningsretning B), som vi mærkeligt nok ikke har hørt om før.
- Og så er det altså nok! Men selvfølgelig er det læserne, der (igen) havde ret. Spørgsmålet om rigtig ophænging af toiletpapir hører til blandt dagligdagens fundamentale. Bekræftet af, at også Teknologinævnet fandt det relevant at gå ind i debatten
med følgende indlæg:
Foranlediget af bemærkningerne på Bagsiden i nummer 30 om det helt centrale problem om den bedst mulige toiletrulleophængningsteknologi (Trot) må jeg gøre opmærksom på, at dette spørgsmål, sammen med det lige så brændende spørgsmål om valg af farve,
allerede har været genstand for indgående drøftelser i en lang række kompetente organer og samarbejdsudvalg over hele landet.
Erfaringerne fra denne brede diskussion giver mig derfor ikke noget aktuelt grundlag for at tage diskussionen op på ny i Teknologinævnets regi.
Formentlig er der kun tilbage at støtte sig til - spørg Olivia! Kærlig hilsen Kirsten Stallknecht Formand for Teknologinævnet

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
26. februar 2015 kl. 21:08

Det blev diskuteret i mindst 5 uger i 1988 i ugebladet Ingeniøren, men nu har rengøringsfirmaet ISS valgt side: ISS bøjer sig for danskernes lokumsvaner: Nu vil de vende rullen rigtigt.

Vi har ikke nedskrevet en standard for, hvordan toiletrullen skal vende. Der er dog enkelte kunder i hotelbranchen, der har specificeret, hvordan rullen skal sidde, og der skal den vende ud af, siger Pernille Storm Larsen, chef for afdelingen Cleaning Excellence.

Endelig! :-)