Et flag er smukkest i modvind

En læser synes at mene, at det er helt i Bagsidens ånd, når det først indløbne svar på spørgsmålet fra sidste uge om de spejlvendte flag på jagerflyet lød således: "Det er lavet spejlvendt med vilje, fordi det så vender rigtigt i bakspejlet på den, der flyver foran! EW"

Hø-hø! Næh, så var den mere end halve snes mails om samme emne, der indløb hen over weekenden, langt mere i Bagsidens ånd (der som bekendt kendetegnes ved usvigelig ingeniørmæssig saglighed og matematisk stringens). Jeg plukker nogle argumenter ud tilfældigt - først den korteste:

Per Ørskov: "Flagene er ikke spejlvendte. De sér sådan ud, når det blæser fra højre."

Erling Hansen: "Spejlvendte flag er efter min mening noget vrøvl. Spejlvendingen er jo blot relateret til den almindelige praksis i flagoversigter på papir at "flagstangen" vises til venstre og med flaget vajende mod højre...Fly-dekoratøren har placeret "flagstangen" forrest for at illudere virkelige flag under fart... "

Christian A. Andersen: "Da jeg i 2001 deltog i den hollandske Neijmegen-march, så jeg nogle amerikanske soldater, der på deres uniformer havde et "Stars and Stripes" på hver skulder. Jeg bemærkede til en af soldaterne, at flaget på højre skulder så spejlvendt ud, og han svarede, at det var for at det skulle se ud som om at man altid gik fremad. Mit bud er at det er det samme princip der gør sig gældende på JSF"

Bjørn Donnis: "Håber ikke at Bagsiden eller Mads W. skal til (skole)psykolog og tegne flag på flagstangen og røg fra skorstenen i nærmeste fremtid! ...Hvis de var rigtige stof­flag og flyet fløj (forlæns) ville flagene jo netop vende "omvendt", derfor maler man dem sådan. "

Jens Voergaard: "Det kan godt være, at amerikanerne er geografimongoler, men de ved vel for pokker, hvordan deres eget flag ser ud - uanset hvordan vinden blæser... Kig også i fotoalbummet på hjemmesiden dc3vennerne.dk - her kan man tydeligt se, at Dannebrog er "spejlvendt", når Den gamle Dame flyver mod højre."

Jens Geschwendtner: "Hvem søren siger, at et flag kun skal ses fra én side ? - stjernerne hopper da ikke over til venstre på begge sider!"

Knud T Koch Madsen: "... Flag ser kønnest ud i modvind - og var flagene på højre (styrbord) side af flyet retvendte, ville fartvinden få flagene til at "krølle sammen" og vende sig som vist. .."

Ole Primdahl: "...Det er selvfølgelig ikke fordi man er ubegavede i flyvevåbnet, men simpelthen fordi det ser forkert ud, hvis ikke det spejlvendes."

...Så nu tror jeg nok at både jeg og alle andre har fattet det! Tak for de gode forklaringer. Lynch