ESA søger ingeniører og forskere til Månen og Mars

Sådan forestiller en kunstner sig, at det vil se ud med roveren ExoMars på Mars i 2020. I baggrunden til venstre spotter man Ruslands stationære 'forskningslander'. Illustration: ESA/ATG medialab

Bliver du videnskabeligt opstemt, når du hører om Den Internationale Rumstation, ISS, ExoMars og Lunar Ressource Lander? Og har du for nyligt har afsluttet din ph.d. inden for naturvidenskab eller medicin?

Så har ESA, Den Europæiske Rumorganisation, lige nu brug for dig.

ESA har slået et ukendt antal fellowships op inden bemandet rumfart og udforskning af rummet.

Ingeniørens overskrift oversælger måske jobbene lidt, og det undskylder vi!

Forskere og ingeniører skal nemlig arbejde på ECSAT (European Centre for Space Applications and Telecommunications) i Harwell i Storbritannien, på European Astronaut Centre (EAC) i Køln i Tyskland samt på ESTEC (European Space Research and Technology Centre) i Noordwijk i Holland.

Robotter og strålingsfare

Der er brug for folk uddannet både inden for ingeniørfag i det hele taget samt fysik, biologi, geologi og medicin. Og emnerne spænder vidt fra robotteknologi, til hvordan man forhindrer astronauter i at blive syge af radioaktiv stråling, når de skal længere ud i rummet end bare til rumstationen.

De mange fellowships skal både arbejde inden for nuværende og fremtidige projekter, som skal forberedes frem mod 2019, hvor ESA skal lægge nye planer for fremtidens rumfart og forskning. Derfor har man brug for folk, der både har god analytisk sans og er gode til at kommunikere og i øvrigt kan arbejde selvstændigt i et internationalt miljø.

Andreas Mogensen: Kom frit frem

Danmarks astronaut, Andreas Mogensen, er selv uddannet rumfartsingeniør, og på sin egen Facebook-side, der har over 97.000 likes, deler han i dag jobopslagene med ordene om, at der nu er en spændende mulighed for at deltage i bemandet rumfart!

Du skal ikke overveje din fremtid for længe, for ansøgningsfristen udløber allerede 11. maj for det første jobopslag, og de to andre følger lige efter.