ESA skal lede forbløffende sol-ekspedition
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

ESA skal lede forbløffende sol-ekspedition

Et rumfartøj med navnet Solar Orbitor skal operere blot 42 millioner kilometer fra Solen.

Det er tættere på, end noget rumfartøj nogensinde tidligere har været på Solen. Mission blev officielt besluttet, efter at medlemslandene i det europæiske rumagentur (ESA) mødtes tirsdag. Det skriver britiske BBC.

Det forventes, at Solar Orbitor sendes af sted i 2017 og kommer til at koste tæt på én milliard euro. NASA deltager i missionen ved at levere to instrumenter til rumfartøjet samt raketten, der skal sende Solar Orbitor til vejrs.

Læs hele artiklen hos BBC

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Nu er det vel ikke paratviden for alle Ingeniørens læsere, at jordens bane omkring solen har en radius på omkring 150 millioner kilometer, og at Merkurs bane er 0,4 heraf, altså 60 millioner kilometer.

Hvorfor er det interessant ? Jo, fordi det deraf ses, at det nævnte rumfartøj vil befinde sig indenfor Merkurs bane - sådan for at give lidt perspektiv.

Det ville være rat hvis Ingeniørens journalister kunne tænke lidt længere end deres kilder OG supplerer med fakta som ikke kan formodes at være paratviden for enhver læser af Ingeniøren.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten