ESA opsender satellit, der kan spotte forsvundne fly

Illustration: ESA

Den første satellit i Copernicus-programmet blev torsdag sendt i kredsløb for at levere satellitbilleder og radarbilleder af Jorden til brug i naturkatastrofer, til miljøovervågning og til eftersøgninger som den, der lige nu finder sted i Det Indiske Ocean efter det forsvundne Boeing 777. Det skriver Reuters.

Se Ingeniørens fokus om Malaysia Airlines MH370

Det europæiske rumagentur, ESA, har sammen med EU investeret omkring 8,4 milliarder euro i Copernicus-programmet, som skal opsende 17 satellitter over de næste ti år. Den netop opsendte satellit skal erstatte ESA’s tidligere Envisat-satellit, som agenturet mistede kontakten til i 2012.

Læs også: ESA's store jordobservationssatellit er blevet tavs

Den nye satellit går under navnet Sentinel-1a og skal sammen med en tvilling-satellit, Sentinel-1b, som opsendes næste år, levere et nyt billede af alle steder på Jorden hver tredje til sjette dag.

»Det plejede at tage meget længere tid med Envisat. Hvis du skal bruge billeder til katastrofeindsatser eller for at finde et fly, vil du gerne have så friske billeder som muligt,« sagde Volker Leibig, der er leder af ESA’s jordobservationsprogram, inden opsendelsen torsdag til Reuters.

De to satellitter medbringer ud over kameraer udstyr, der kan optage radarbilleder af Jorden gennem skydække og i mørke.

Kilde Reuters
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Et tilsyneladende kompetent australsk firma har ved brug af multispektrale luftbilleder gjort et sensationelt fund i Det Bengalske Hav langt fra det formodede nedfaldssted, men måske muligt hvis flyet ændrede retning efter det sidste ping til satellitten:

http://jyllands-posten.dk/international/as...

”Der er grund til at tage det seriøst. Der er fundet tegn på titanium og andre metaller og stoffer, som ikke var der før,”

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten