Ericsson-fyringer rammer især ingeniører

De 440 fyringer, som Ericsson i Danmark varslede tidligere på eftermiddagen, vil primært ramme ingeniører. I udviklingsafdelingen, hvor 310 stillinger skal skæres væk, er de fleste ansatte ingeniører. Desuden er 60 ingeniør-stillinger i fare i koncernens danske supportafdeling, der også rammes af besparelser.

Det oplyser ingeniørernes tillidsmand hos Ericsson, Torben Due. Han blev orienteret om fyringerne tidligere på dagen og kan nu se frem til ugers forhandlinger med ledelsen om de nærmere vilkår for afskedigelserne.

"Jeg regner med, at vi er færdige med forhandlingerne i januar. Og derefter vil der gå nogle måneder, før alle reelt er fratrådt," siger tillidsmanden, der ikke kan afvise, at han nu skal i gang med at forhandle afskedigelser for over 300 af sine ingeniørkollegaer.

Ericssons ledelse kunne mandag ikke oplyse, hvor mange ingeniørstillinger, der skal skæres væk. Koncernen har varslet afskedigelse af 440 af de 1400 danske medarbejdere. Fyringerne er led i en langsigtet, international effektiviseringsstrategi, oplyser Ericsson.

"Det er naturligvis en ulykkelig situation. Men det er vigtigt at huske, at afskedigelserne ikke er begrundet med manglende kompetence hos medarbejderne i Danmark," siger Torben Due, der som ingeniørtillidsmand repræsenterer 330 af cirka 600 ingeniører hos Ericsson.