Ericsson fyrer 310 i udviklingsafdeling

310 medarbejdere i Ericssons danske udviklingsafdelinger i København og Ålborg modtog tidligere på eftermiddagen en fyreseddel. Cirka 70 stillinger i Ålborg og 240 i København skal flyttes til udlandet, primært udviklingscentre i Tyskland og Italien, oplyser Ericssons pressechef, Ole Selchau.

Udover de 310 afskedigelser i udviklingsafdeingerne, er 130 medarbejdere inden for global service og support samt administrative funktioner blevet afskediget.

Ole Selchau kan ikke umiddelbart oplyse, hvor mange ingeniører, der er blandt de afskedigede.

"Afskedigelserne er led i en strategi, som blev lagt i marts. Den handler om at tilpasse virksomheden til den stagnation, der er i branchen. Både udviklingsaktiviteterne, global service og nogle supportområder skal koncentreres i få, store centre," siger Ole Selchau.

Han oplyser, at Ericsson trods fyringerne stadig beskæftiger 600 i de danske udviklingsafdelinger. Efter fyringsrunden beskæftiger koncernen sammenlagt 960 medarbejdere i Danmark.

Også hos teleselskabet Orange mærkede medarbejderne i eftermiddag afmatningen i branchen. Virksomhedens ledelse varslede fyringer af 250 af firmaets 1400 ansatte i Danmark. Det er endnu uvist, hvilken type medarbejdere og i hvilke divisioner, afskedigelserne vil ramme, oplyser Oranges kommunikationsafdeliing til Ingeniøren.