Erfarent firma skal rejse ny møllepark
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Erfarent firma skal rejse ny møllepark

Det erfarne specialfirma A2SEA skal installere både fundamenter og vindmøller på Dong Energys nye havmøllepark ved Horns Rev. Installationen begynder i foråret 2008.

Havmølleparken bliver på 200 MW, hvilket gør den til den største havmøllepark i dansk farvand. A2SEA skal både installere 91 fundamenter, leveret af joint venturet Per Aarsleff/Bilfinger & Berger, og senere - i 2009 - transportere og installere 90 vindmøller på stedet.

A2SEA har i alt tre specialfartøjer til offshore-vindinstallationer. Senest har firmaet købt "Sea Jack" fra en konkurrent. Den er specielt egnet til installation af de tunge fundamenter, mens fartøjerne "Sea Energy" og "Sea Power" er specielt udviklede til hurtig opsætning af møllerne efter samme installationsprincip, som for tiden bruges på Lillegrund-projektet i Øresund.

Martin Huss fra A2SEA er rigtig glad for den nye ordre, ikke mindst fordi A2SEA tidligere har arbejdet på Horns Rev 1-parken. Han betragter ordren fra Dong Energy som et klap på skulderen, der viser, at investeringen i et nyt skib var helt rigtig.

"Vi har arbejde til de næste par år for alle skibene, så det er meget tilfredstillende," siger han. Med købet af det ekstra skib er man også blevet i stand til at montere vindmøller helt op til fem MW.

A2SEA har ifølge firmaet selv en markedsandel på 80 procent, når det gælder opstilling af vindmøller til havs.

Horns Rev 2 kontraktens værdi vil han - efter aftale med Dong Energy - ikke oplyse.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først