Er du til røde faner eller røde bøffer
more_vert
close
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Er du til røde faner eller røde bøffer

Hvilken af de 14 partier, der sidder i IDAs "folketing", repræsentantskabet, er du egentlig mest enig med? Hvis ikke, du kan svare på det, er er måske hjælp at hente i et nyt site som ingeniørforeningen har lanceret.

På idavalg.dk kan man klikke sig videre til "Find din liste" til valget til repræsentantskabet, der løber fra den 9. til den 26. april.

Her skal du svare på 20 hurtige spørgsmål og herefter se, hvilket parti - eller liste, som det hedder i IDA-sammenhæng - du har flest holdninger tilfælles med.

Systemet er udviklet af Assembly Voting, der gennemfører valghandlinger for faglige organisationer, kommuner og lignende. Tidligere har de hjulpet Dansk Sygeplejeråd med noget tilsvarende i forbindelse med hvervning af flere menige medlemmer til foreningsarbejde, men det er første gang, at de arbejder med en selvtest i en fagforening, hvor der er forskellige partier, fortæller administrerende direktør Jacob Gyldenkærne:

»Find din liste skaber mere opmærksomhed om, hvad der er på spil, så der er flere, der får blik for, hvor mange forskellige områder IDA dækker, og så håber vi, at den bredere markedsføring vil få flere til at engagere sig enten ved at stille op eller ved at stemme på en, der bærer den idé, de bedst kan lide,« siger han.

Da Assmebly Voting gennemført et lignende projekt for Dansk Sygeplejeråd var mellem 25-30 procent af medlemmerne inde på siden. Her handlede det dog ikke om at finde den liste, de var mest enige med, men om at teste deres holdninger til det, der foregår i en fagforening.

IDA har sendt en mail ud til sine medlemmer, hvor man orienterede om muligheden for at teste sig selv og overveje at stille op til repræsentantskabet. Og denne anstrengelse bar frugt, for blot et par timer senere havde syv nye kandidater meldt sig. Hvilke lister der får glæde af dem, lader vi foreløbig ligge.