Enighed på ekstraordinær generalforsamling: Nedlæggelsen af Raketmadsens Støttegruppe er i gang

Arbejdet ligger stille i Raketmadsens Rumlaboratorium på Refshaleøen. Illustration: Hanne Kokkegård

Der var som ventet fuld enighed, da Raket Madsens Støttegruppe lørdag eftermiddag holdt ekstraordinær generalforsamling i Middelfart.

Bestyrelsen besluttede for en måned siden at opløse foreningen som følge af udviklingen i ubådssagen med Peter Madsen.

»Forklaringen er de meget dramatiske begivenheder, hvor vi pludselig har set et andet ansigt af Peter Madsen, end vi havde forestillet nogensinde at se. Det er uendelig trist, og det gør, at vi totalt har mistet gejsten og troen på projektet. Drømmen er bristet,« sagde den daværende formand, Frederik Just, dengang til Ingeniøren.

Ved lørdagens ekstraordinære generalforsamling skulle man tage stilling til nedlæggelsen. Det var hurtigt gjort. Og nu skal bestyrelsen ifølge vedtægterne indkalde til en sidste ekstraordinær generalforsamling om fire uger, hvor nedlæggelsen bliver endelig.

Penge til mindefond eller journalistfond

Gennem tiden har støttegruppen kanaliseret omkring 300.000 kroner over til Peter Madsens raketprojekter.

Læs også: Raketmadsens Støtteforening vil opløse sig selv: Drømmen er bristet

Lige nu rummer pengekassen knap 5000 kroner, og generalforsamlingen besluttede ifølge Frederik Just at donere pengene til den svenske journalist Kim Walls mindefond.

»Vi startede generalforsamlingen med et minuts stilhed for Kim Wall, og sagen har påvirket os meget. Hvis mindefonden vil modtage vores penge, vil vi meget gerne sende dem til den. Og ellers vil vi sende pengene til organisationen ’Journalister uden Grænser’ - (Reporters sans frontières),« siger Frederik Just til Ingeniøren.

Med den svenske journalist Kim Wall er der verden over omkommet 19 journalister på job i 2017.

Opstår der noget nyt på Refshaleøen?

RaketMadsens Rumlaboratorium, RML’s motto lyder: The Dream is alive. Men også her er drømmen bristet.

Læs også: RML’s hovedsponsor klar med fortsat støtte til raketudviklingen

I sidste weekend fjernede selskabet selv alt materiale fra hjemmesiden med undtagelse af logo og kontaktinfo.

Arbejdet ligger helt stille på værkstedet på Refshaleøen i København, mens ejerne arbejder på at danne sig et overblik over fremtiden. Blandt andet undersøger man, om RML hæfter for bjærgningen af ubåden osv., fordi den ifølge politiet blev sænket med vilje.

Sponsorerne har dog sagt, at de er villige til at støtte et nyt initiativ, hvis der opstår noget andet i kølvandet på en (formodentlig) lukning af RML. Og der kunne folkene fra den snart nedlagte støttegruppe måske også godt se sig selv.

»Hvis der opstår et nyt, sjovt raketmiljø, hvor der også er noget at se på, så kan det sagtens være, at vi danner en ny støtteforening,« siger støttegruppens afgående kasserer, Henning Wangerin, til Ingeniøren.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

For et par uger eller 3 var jeg forbi Refshaleøen og bemærkede at skiltet med "Rummadsens Rumlaboratorium" var væk. Om det er selskabet bag eller en med en absurd samlermani skal jeg lade være usagt. Væk var det.

  • 3
  • 0

Overskriften var valgt for netop at være neutral. Det er en henvisning til, at det er en længere proces. Beklager, hvis det kan opfattes anderledes.

  • 17
  • 3

Hvis man med udtrykket "Kører på skinner" mener at tingene går som forudsat er det en helt korrekt overskrift. Jf. vedtægterne er foreningen nedlagt når der ikke er en bestyrelse, og bestyrelsen har Jf vedtægterne, før den ekstraordinære generalforsamling, indkaldt til valg af ny bestyrelse. Da der ikke var nogle det havde meldt sig som ville træde ind i bestyrelsen, er foreningen nedlagt. Det er at køre på skinner i min optik.

  • 15
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten