Enhedslisten vil give flere penge til indsats mod jordforurening
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Enhedslisten vil give flere penge til indsats mod jordforurening

Enhedslisten miljøordfører Maria Reumert Gjerding og regionsrådsmedlem for Enhedslisten Tormod Olsen kræver i dag flere penge til regionernes indsats mod jordforurening.

Kravet kommer efter Ingeniøren i går skrev, hvordan pesticidpunktforureninger er skyld i, at vandværker spilder millioner af kroner, da forureningerne tvinger værkerne til blandt andet at skrotte boringer. En af årsagerne er, at vandværkerne kommer til at åbne kildepladser midt i forurenede grunde, fordi regionerne ikke har et overblik over, hvor de enkelte forureninger ligger.

Læs også: Pesticider i hver fjerde drikkevandsboring

»Det er tåbeligt, at samfundet spilder store midler på, at vi ikke har styr på forureningen fra punktkilder,« siger Maria Reumert Gjerding i en pressemeddelelse, og tilføjer, at fremtidens indsats kun bliver ringere, fordi omprioriteringsbidraget klemmer på budgetterne:

»Nu rammes regionerne i stedet af omprioriteringsbidraget, så den i forvejen ringe indsats skæres yderligere,« siger hun om indsatsen mod jordforurening.

»Forureninger får nu lov til bare at ligge«

Og regionsrådsmedlem Tormod Olsen stemmer i:

»I region Hovedstaden er vi nu tvunget til at prioritere yderligere. Nogle forureninger får nu lov bare at ligge, og regionen har reelt opgivet at redde al drikkevandet. Med den hidtidige indsats ville det tage 50 år at komme igennem kendte forureninger. Det øges nu,« siger han.

Derfor opfordrer de sammen i pressemeddelelsen til, at regionerne får flere penge til at gøre op med forureningerne.

»Alt tyder også på, at det faktisk kan være en god investering,« bemærker Maria Reumert Gjerding.

Emner : Politik
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten