Enhedslisten: Positivt, at DSB ikke ligger fast på timemodellen

26. august 2014 kl. 15:16
Enhedslisten: Positivt, at DSB ikke ligger fast på timemodellen
Illustration: Leif Jørgensen/Wikipedia.
Enhedslistens transportordfører glæder sig over, at DSB nu udtrykker forbehold over for timemodellen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det åbner op for interessante muligheder, at DSB i sit nye beslutningsoplæg om fremtidens eltog giver udtryk for forbehold over for timemodellen. Det mener Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested.

»Jeg hæfter mig ved, at DSB tager nogle forbehold for timemodellen. Det er meget interessant. Det vil jeg bore lidt i, og jeg er meget interesseret i at få uddybet argumenterne for forbeholdet,« siger han.

Læs også: DSB: Drop planen om København-Odense på en time

DSB skriver i beslutningsoplægget, som blev offentliggjort tidligere i dag, at det kan give forsinkelser og dårlige kundeoplevelser at realisere den politisk vedtagne plan om 60 minutters rejsetider med toget mellem landets største byer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

'Analyserne viser, at timemodellen stort set kan realiseres. En fuld realisering kræver dog, at timemodeltog prioriteres frem for andre tog. Denne prioritering kan have negative konsekvenser for rettidighed og kundeoplevelse i regional- og intercitytrafikken, som bør afdækkes nærmere,' skriver DSB i beslutningsoplægget.

Læs også: Venstre: DSB springer let hen over IC4-balladen

Og det ligger i forlængelse af den politiske debat, der tidligere har været om togfonden, siger Henning Hyllested.

»Jeg vil lytte til DSB’s argumentation, fordi for Enhedslisten er det ikke afgørende, om der på nøjagtig en time bliver kørt fra København til Odense, fra Odense til Aarhus og Esbjerg og fra Aarhus til Aalborg. Vi har ikke noget imod, hvis det tager lidt længere tid, hvis man så for eksempel kunne stoppe i Ringsted,« siger Henning Hyllested.

»Jeg opfatter ikke DSB’s forbehold over for timemodellen som negativt,« slutter han.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger