Energistyrelsen afviser kritik af danske klimaprojekter
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Energistyrelsen afviser kritik af danske klimaprojekter

Energistyrelsen afviser, at den danske stats millionhandel med CO2-kvoter fører til øget produktion af de højpotente HFC-drivhusgasser.

Afvisningen kommer, fordi Greenpeace i en ny rapport langer ud efter den danske handel med klimakvoter, som bliver investeret i kinesiske virksomheder, der producerer HFC-gasserne til drivmidler i køleskabe og aircondition-anlæg.

Ifølge Greenpeace holder de danske kvotekøb produktionen i gang, fordi kineserne tjener på kvotekøbene, der destruerer et restprodukt fra produktionen af kølemidlet. Greenpeace fremhæver, at der findes uskadelige alternativer.

Men ifølge Energistyrelsen ville verden have været udsat for millioner af tons af drivhusgasser, hvis ikke det var for klimaprojekterne. Projekterne foregår på fabrikker, der ville producere kølemidlet HCFC22, selv hvis der ikke fandtes handel med CO2-kvoter.

Der må ikke laves kvotehandel med nye anlæg, og dermed finansierer de danske projekter ikke yderligere produktion af HCFC22, skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

I rapporten kritiserer Greenpeace også, at fabrikkerne kan stikke en tredjedel af fortjenesten med handlen i egen lomme, uden der føres opsyn med, hvad pengene senere bliver brugt til.

Men to tredjedele af indtjeningen fra kvotehandlen går til en fond for sociale og miljømæssige forbedringer, hvilket også omfatter støtte til vedvarende energi og energibesparelser i Kina, fremhæver Energistyrelsen.

»Det bliver til mange millioner kroner, som kommer den menige kineser og klimaet til gavn,« hedder det i Energistyrelsens pressemeddelelse.

Dokumentation

Energistyrelsens pressemeddelelse

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten