

Fra næste år er det slut med 8K-skærme i Europa, lyder det advarende fra en række af de store TV-producenter.
De kan ikke overholde de nye krav til maksimalt energiforbrug(Energy Efficiency Index EEI, red.) på skærme, som træder i kraft fra marts 2023.
»Intet 8K TV kan holde sig inden for disse EEI-niveauer, og vil dermed blive forbudt at sælge i EU. Det vil ramme tv-producenter og deres leverandører, såvel som integratorer på både markedet for professionelle og forbrugere, skriver 8K Association, der repræsenterer en række af de store tv-producenter.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Link til testen: https://www.youtube.com/watch?v=1y5jEK-72JQ
Spoiler: i en blindtest kan de ikke se forskel på 4k og 8k.
Man kan indføre en "MørkeRød Pil - H -" som angiver den gamle mærkning for 2021/2022.
Det nye 2023 mærke vil have et maks på 178 W i stedet for 300-400 W. Så kan forbrugerne se forskel fra den gamle G (vist som H) til den nye G.
Man kan så sælge nogle modeller i kategori H, i en periode ind til de forbedres og rykker op til G til F til E til D....... Derved undgår man et forbud på markedet og man har stadig en mulighed for at konkurrere til noget bedre.
Det er i samme kategori, som da EU forbød plastsugerørene ........
Det synes i øvrigt også kun at være et problem ved "små" skærme under 100 tommer. At lave meget små pixels er energiineffektivt. Hvilket kan være ligegyldigt når vi alligevel ikke kan se så små pixels. 8k til 100 tomme minibiograf kan måske give mening men markedet er naturligvis begrænset.
Jeg synes det er fint at der bliver sat en fod ned overfor meningsløse energiødslende produkter. At det stopper producenterne i at føre udviklingen ned ad en vej, hvor det angiveligt er umuligt at lave effektive produkter, er kun en bonus. Der er mange andre kvalitetsforbedringer som producenterne kan fokusere på i stedet.
I weekenden var jeg i teatret og se Kejserens nye klæder, i øvrigt i [?] opløsning, og må indrømme at jeg ikke kan undgå at drage nogle paralleller.
Er vi ikke for længst ude over den grænse hvor vi kan se forskel på en skærm, altså ift. om den er 4k eller 8k? Er det bare mig der ikke kan se forskel, har ikke perfekt syn og bruger briller, så det er måske tilfældet...
Det er ikke umiddelbart leverandøren man skal spørge. Sidst jeg købte et tv, mente sælgeren eks. at jeg ikke kunne leve uden et med en opdateringsfrekvens på 200 hz, endda efter jeg påpegede at det indhold jeg pt har adgang til er med 30-60 hz billedfrekvens og at jeg ikke skal bruge skærmen til spil - valgte selvfølgelig et med 60 hz og lever forsat fint.
De bredeste skuldre og alt det der. Mon ikke der i Europa er en del flere kvadratmeter TV skærme, som ydermere er anvendt i en del flere timer, end der er kvadratmeter superligaboldbaner. Men ja, whataboutism burde diktere at der også skal sættes maksimumkrav for energiforbruget til den slags underholdning.Opvarmning af fodboldbaner lovligt
Bortset fra det, så må det være 8k folket der finder ud af at lave samme lysudbytte pr m2 uden at sætte effektforbruget op. For eksempel ved at lære at ændre på hvordan pixels produceres. En gang kunne man ikke producere LCD skærme over ca 10" fordi < grunde >
Mon ikke kreativiteten sejrer her?
Man kunne forestille sig salg af "rå" skærme i et kabinet, uden anden indmad. Så kan kunderne selv købe diverse funktionelle indstikskort, ala. det vi har kendt fra hjemmebyggede (gamer) PC'er i mange år.
På den måde, er der jo ikke et officielt fastlagt strømforbrug for enheden.
Opvarmning af fodboldbaner (læs: "Nr. 27 Varmeanlæg under spillepladsen") er dog stadig fuldt lovligt og ligefrem et krav.
https://divisionsforeningen.dk/wp-content/uploads/2021/12/Stadionkrav-ed.-2021.pdf
efter jeg skrev ovenstående er enhederne i artiklen blevet rettet, men jeg kunne ikke indenfor mine 290 sekunder fjerne indlægget. undskyld
Når der skrives på et ingeniørmedie skal man holde SI enhederne lige i munden. Effekt måles i Watt og uanset om tv'et er tændt i 1 time, 10 sekunder eller 3 døgn, så er effekten den samme.