Energigigant dropper vindmøllepark: Den støjer for meget

Der bliver ingen vindmøllepark til at producere tilstrækkeligt strøm til 6.000 husstande ved Ferndale i det sydlige Wales.

Den britiske afdeling af det tyske energiselskab E.on trak forleden stikket ud for parken, der skulle have haft otte møller med en kapacitet på 1,5 MW stykket. Tilladelsen kom ellers på plads i 2005, men det lagde ingen dæmper på de lokale protester. 3.000 borgere skrev, ifølge lokale medier, under på protester mod vindmøllerne, fordi de ville skæmme landskabet og støje for meget.

Det sidste argument har E.on bøjet sig for.

»Vi vil simpelthen ikke risikere at bygge en vindmøllepark, som efter vores vurdering har risiko for at overskride de acceptable grænser for støjen,« siger Danny Show, som leder E.on's forretningsudvikling, i en pressemeddelelse.

»Vi så på en række løsninger, men vi kom frem til, at den største park, vi kunne bygge, var på under 5 MW, og det er ikke tilstrækkeligt stort til at opfylde vores kriterium for at bygge nye vindmøller på land,« tilføjer han.

Det lykkedes ikke umiddelbart at opklare, hvor langt der ville være fra møllerne til de huse, som ville blive plaget af støjen fra dem.

Tilladelse til at bygge vindmøllerne gælder dog stadig, men andre energiselskaber skal lytte nøje til E.on's vurdering, mener John Asquith, som har stået i spidsen for protesterne.

»Dette er, hvad vi hele tiden har sagt,« triumferer han over for Wales Online.

Omvendt er den lokale direktør for miljøorganisationen Friends of the Earth, Gordon James, lamslået.

»Støj er ikke noget problem. Der er gennemført grundige studier af støj fra vindmøller, og det er simpelthen intet problem længere,« siger han til Wales Online.

Herhjemme er netop støj fra vindmøller et stridspunkt i en ny rapport, som Delta koordinerer. Rapporten konkluderer, at den lavfrekvente støj fra vindmøller ikke overskrider de grænseværdier, som gælder for andre støjkilder. Den konklusion modsiger akustikprofessor Henrik Møller fra Aalborg Universitet, som selv har bidraget til rapporten.

Dokumentation

Pressemeddelelse fra E.on
ARtikel på Wales Onine

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Støj er ikke mit speciale... MEN .... (her Magnus Bredsdorff): Det er kommet på mode at lovprise især vindmøller langt mere end teknikken kan bære. Næsten alle journalister, der beskriver nye vindmøller, fortæller, at "de kan forsyne så og så mange husstande med strøm". Her "producere tilstrækkeligt strøm til 6.000 husstande" i Wales. NEJ de kan ikke! - Den korrekte formulering er enten: "Vindmølleparken kan på årsbasis levere så megen strøm, som forbruget i 6000 husstande", eller mere oplysende: "vindmølleparken kunne, hvis elektricitet kunne gemmes, levere strømforbruget i 6000 husstande". Uretfærdigt? - Nej, vist ikke! Hvor tit ville du - når du skriver om f.eks. det kommende finske kernekraftværk - skrive: Dette kraftværk kan levere strøm til 2,0 millioner husstande med et forbrug på 6000 kWh/år..? - Eller 2,9 mio huse ved 4000 kWh/år. Heller ikke helt korrekt, da kraftværket jo ligger stille nogle uger, når strømforbruget er mindst, og hvor de fire øvrige kraftværker og vandkraftværkerne skruer op i stedet. Undskyld! - men faktisk er jeg med til at betale for vindmøllerne i DK!

  • 0
  • 0

Det er selvfølgelig IKKE i Danmark. Årsagen til at projektet ikke gennemføres angives til at møllerne vil støje for meget, det er jo så yderst mærkeligt at der fremsættes påstande om at det vil møllerne ikke gøre i Danmark, hvor politikere af Energien søges presset til at diktere opstilling af vindmøller, under påstand af at de ikke udsender en kraftig lavfrekvent støj. Danskere skal åbenbart udsættes for påvirkninger, som man fravælger andre steder !

Med venlig hilsen Ole Birk Nielsen www.infralyd.dk

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten