Energibesparelser: Grundfos tager sin egen medicin

Et par store trækasser på fabriksgulvet fyldt med gamle motorer vidner om den massive udskiftning af gamle energislugende pumper og motorer, som Grundfos over de seneste to år har gennemført i produktionshallerne i Bjerringbro.

»Vi har foreløbig udskiftet 1.500 pumper og motorer ud af i alt 15.000 installerede pumper og motorer,« fortæller Jan B.D. Sørensen, der leder pumpeproducentens interne energieffektiviseringsprojekter 'Pump Audit' og 'Motor Audit'.

På de store produktionslinjer, der fremstiller Grundfos' prisvindende Alfa 2-pumpe, ser man den ene nye motor efter den anden med det karakteristiske blå mærkat 'Motor Audit'. De nye motorer bruger frekvensomformere, så de kan drosle ned, når der ikke er behov for effekten.

Nye Grundfos-motorer med frekvensomformere er gennemgående i Grundfos’ produktionshaller i Bjerringbro. (Foto: Eskil Mann Sørensen) Illustration: Eskil Mann Sørensen

»Vi har mange gamle båndgear med kædetræk, hvor båndet bare står og kører derudad til ingen nytte. Mange af dem har vi udskiftet med nye gear og frekvensregulerede motorer og direkte træk. Besparelsen på den enkelte motorinstallation kan være alt fra 25 til 70 procent,« forklarer Jan B.D. Sørensen.

Resultaterne af udskiftningen er iøjnefaldende - også økonomisk set.

»Investeringen på de første udskiftninger af motorer er tilbagebetalt på under to år,« fortæller miljøchef Jeppe Drachmann Christensen.

Andre udskiftninger for eksempel af hydraulik til fordel for servoteknik har også vist sig at være gode investeringer.

Grundfos' ledelse fastlagde i 2009 et mål om at holde virksomhedens udledning af CO2 nede på niveauet fra 2008.

»Det vil vi holde os under, selv om vi regner med en fordoblet produktion de kommende år,« siger Jeppe Drachmann Christensen.

Grundfos har i år afsat 11,5 mio. kr. til en miljøpulje, der skal fremme energi- og vandbesparelser, og sidste år blev der anvendt næsten lige så meget.

Ny generation lasersvejsere

Ingeniørerne og teknikerne har fundet en hel række projekter med gode resultater, først og fremmest motorudskiftningen. Andre iøjnefaldende besparelser er opnået ved at udskifte lasersvejsere af første generation.

»De første lasersvejsere brugte 90 kW for at give en effekt omkring 3 kW. I dag skal vi kun bruge 14 kW for at opnå den samme effekt,« siger teknologichef Torben Buch Rasmussen. Med andre ord en besparelse på 84 procent.

»Ja, og så skal man også lægge den energi til, som vi tidligere har brugt til køling af de gamle lasersvejsere,« påpeger Jan B.D. Sørensen.

Også trykluftsystemet har fået et eftersyn for utætheder, og det har givet kraftige besparelser i energi og penge.

»Investeringen bliver betalt tilbage af besparelser på under et år,« siger Jeppe Drachmann Christensen.

Energien har haft højeste prioritet, men Grundfos er også begyndt at fokusere på vandforbruget til blandt andet vaskeprocesser.

»Vi arbejder med at udvikle processer, hvor vi bruger miljøvenlige olier, hvilket betyder, at produkterne slet ikke behøver at gå gennem en vask,« siger Torben Buch Rasmussen.

Tager egen medicin

Grundfos er berømt for sine energibesparende pumper og motorer, og den store danske pumpekoncern har i årevis talt engageret om, at energibesparelser kan betale sig. Men det er først fra 2009, virksomheden for alvor har rettet øjnene mod sin egen produktion.

»Nu tager vi vores egen medicin,« siger Jeppe Drachmann Christensen.

Grundfos udskifter blandt andet en del pumper i produktionen, som har været overdimensionerede i forhold til behovet, med bl.a. Grundfos' egne energieffektive Alfa 2-pumper.

»Der bliver tit overdimensioneret, for at man er helt sikker på, at tingene virker, men det har vi lavet om på nu,« siger Jeppe Drachmann Christensen.

Resultatet har foreløbig været, at CO2-udledningen som resultat af energiforbruget på Grundfos' otte fabrikker i Bjerringbro er faldet fra 61.000 til 55.000 ton, eller med ti procent. Tallene er sammenlignelige, fordi produktionen nu er på samme niveau som i 2008, oplyser Jeppe Drachmann Christensen.

Grundfos har med rækken af energibesparende udskiftninger vist, at der er meget at komme efter i de eksisterende anlæg. Men mulighederne for besparelser er endnu større, når det handler om kommende anlæg.

»På de eksisterende produktionslinjer har vi plukket de lavthængende frugter, men på nye linjer kan vi tænke det hele igennem forfra. Ofte er det slet ikke dyrere at lave et energirigtigt anlæg, bare man tænker det ind fra starten. På nye anlæg installerer vi blandt andet en 'hovedafbryder', som kan sætte udstyret i sleep mode, når produktionsfolkene går til pause,« siger Torben Buch Rasmussen.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Tak for den, min ligger og svinger mellem 7 og 8 watt, en klar forbedring ifht. den gamle fastløber, dog viser displayed svjkf af manualen den ydede motoreffekt og ikke det endelige forbrug incl. tab, men dog stadigvæk en ikke uvæsenlig og kærkommen besparelse på mit elforbrug som jeg for husstanden søger at holde under 2000kwh/år

..and wait - there is more! - hvis man afmonterer og manuelt tørner pumpen lyser displayed, og vupti har man således en miljøvenlig (dog noget svag) nødlampe hvis behovet skulle vise sig

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten