Endnu en forårstørke sætter rekord i Danmark

Illustration: MI Grafik / Lasse Gorm Jensen

I de sidste 15 år har det ikke været så tørt så tidligt på foråret. Da det såkaldte tørkeindeks i fredags viste 8,2 var det nemlig det højeste for denne tid af året, siden DMI første gang anvendte indekset i 2005. Det skriver TV2.

Tørkeindekset viser, hvor mange centimeter vand jorden mangler for at være helt vandmættet. Hvis de kommende uger fortsat byder på forårssol og blå himmel, vil tørkeindekset falde yderligere og måske slå den rekord, som blev sat sidste forår for højeste tørkeindeks (9,6) i en forårsmåned.

Hele landet er ramt af tørken, men den er værst i den østlige del af landet.

Læs også: For meget vand og for lidt vind: Ringkøbing Fjord mister sine sandmuslinger

Landbruget vander allerede

Selvom mange landmænd for få måneder siden stod med oversvømmede marker, er situationen nu vendt på hovedet. Det betyder at mange landmænd allerede er begyndt at vande tidligere end de plejer. Det skriver Landbrugsavisen.

"Jeg synes ekstremerne bliver tydeligere, og det stiller nogle krav til håndteringen, når det regner helt vildt, og så bliver det bare tørt lige bagefter", siger Carsten Kløcher, chef for planteavl ved Djursland Landboforening til Landbrugsavisen.

Læs også: Forskningsprojekt med svin skal ruste os til fremtidens pandemier

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Er det et problem at man dræner ved at lægge drænrør ned i marken. Var det bedre at have nogle flere grøfter, så det kun er overskudsvandet der ledes bort?

  • 5
  • 1

kunne man anlægge regnvandsbassiner - og bruge vandet når der er brug for det istedet for at pumpe det op fra undergrunden samt udlede udvasket gødning m.m.

  • 0
  • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten