Endnu en ekstraregning: Eurovision fire gange dyrere end forventet

24. juni 2014 kl. 14:0314
Endnu en ekstraregning: Eurovision fire gange dyrere end forventet
Illustration: Lasse Gorm Jensen.
En varmeregning på ti millioner kroner er stærkt medvirkende til, at det europæiske melodigrandprix i B&W-hallerne gik 70 millioner kroner over budgettet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Der var budgetteret med 400.000 kroner i alt til varme og aircondition til afholdelsen af Eurovision 2014 på Refshaleøen i København i sidste måned. Men regningen lød på ti millioner kroner.

Det skriver Metroxpress i dag, som har fået det foreløbige regnskab fra d. 15. juni at se.

Regnskabet viser, at Projektselskabet, der stod for afholdelsen og er ejet af Wonderful Copenhagen, overskred budgettet med 70 mio. kroner. Der er nu et hul i kassen på 50 mio. kroner, skriver Metroxpress.

Desuden blev der ikke taget højde for udgifter til rengøring, som løb op i 2,9 mio. kroner. Eller el-installationer, der endte med at runde 2,5 mio. kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

VVS- og kloakeringsarbejde beløb sig på 6,8 mio. kroner.

»Det er uprofessionelt, det her, for det er jo helt åbenlyse udgifter, som de har glemt. Man må spørge, om de, der har stået for det her, overhovedet har haft kompetencerne til det. Et budget afviger jo altid lidt, men det må aldrig blive fire gange så dyrt,« siger registreret revisor Thorbjørn Helmo Madsen, der har gennemgået det foreløbige regnskab for Metroxpress.

Projektselskabet bekræfter i et skriftligt svar til Metroxpress, at de er »gået betragteligt over budget«, men ønsker ikke at svare på spørgsmål om budgetskredet.

I alt er regningen til skatteyderne løbet op i 97,6 mio. kroner. Det fremgår ikke af Metroxpress' artikel, hvor meget showet har kostet alt i alt.

14 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
14
25. juni 2014 kl. 19:42

Når det er "Projekter" i Københavns Kommune og når overmester Lalleglad har nikket 'JA'.

Så ved enhver håndværker og entreprenør og platugle, at der bare skal smøres tykt på !

I øvrigt var de fleste parkerede håndværkerbiler på Refshaleøen med udenlandsk nummerplade men det har jo sikkert været en parameter da man budgetterede med at MGP skulle skaffe indtægter til vofr Wonderful Copenhagen.

At tage sig overbetalt for dette eller hint og altid bruge dyreste løsninger bliver jo ikke straffet hvis man mod uvane skulle blive opdaget - Wonderful Copenhagen drukner jo bare i bunker af fakturaer som strømmer uhæmmet in - min bare røv ! (Red.: slemmere udtryk er fjernet)

Hvem har spurgt mig, om jeg som borger og skatteyder ønsker at de afmålte midler som Kommunen forvalter skal spildes på en så intetsigende sceance som MGP i bund og grund er ?

Det er ikke sjovt at være Jyde i København.

12
25. juni 2014 kl. 14:17

Det var så heller ikke 18000 kr. i døgnet men 18000 liter olie i døgnet. min fejl, undskyld. med en pris på 8-10 kr/liter er det omkring 180000 kr i døgnet.... I følge en af dem der arbejdede på pladsen skulle der være en temperatur på mindst 17 grader i hallen af hensyn til det tekniske udstyr.

11
25. juni 2014 kl. 13:33

Vildt. Og hvorfor var det så dyrt? Altså når man tænker på at man kan varme et hus og måske en sportshal op for 10000 pr. år, så lyder det vildt med 10 mio. for 1 måned. 18000 i 30 døgn giver kun 540000. Selvfølgelig koster installationerne også noget, men 9,5 mio?? Selvom jeg godt kan forstå at hvis hallen ikke var isoleret, så er det klart at det giver et stort forbrug, men alligevel. Vanvittigt. Hvorfor byggede man ikke et musik / kultur hus for de samme penge og så kunne det bruges bagefter også....

10
25. juni 2014 kl. 13:27

Det er ikke kun et par dage. Der stod en række oliefyrede varmeblæsere og kørte i mindst en måned. Efter sigende med et forbrug på 18000 kr i døgnet.....

9
25. juni 2014 kl. 13:20

Hvordan kan det koste 10 mio. at varme en hal op i et par dage??

8
24. juni 2014 kl. 23:46

Tja, men så er du jo bare en ussel snyder. Du kan ikke deltage i chatten her uden at være licenspligtig. Og lad nu være med at påstå, at du skriver fra en netcafé eller er på arbejde. Du er en lige så stor platugle som projektselskabet. men det vidste vi jo godt efter dine heftige ønsker om at køre for stærkt.

Jeg er glad for, at jeg ikke bor i Danmark, så et ikke er mig, du platter.

6
24. juni 2014 kl. 20:42

De er jo slet ikke færdige. De mangler jo at rive den nye asfalt op, gen-etablere de rustne stivere i S2 hallen, lave brostensvejen ujævn og fuld af buler igen. Jo, der mangler meget

5
24. juni 2014 kl. 19:26

Jeg løber ikke fra en regning jeg selv har skabt mig/spist for, -men har det skidt med at skulle betale for en fælles middag jeg ikke var inviteret med til, og jeg nu skal betale for at have deltaget i.

Jamen du var da inviteret med. Det jeg syntes er det største problem er at du checkede priserne på flere restauranter og bestemte dig til at spise der hvor hovedretten kostede 250,- men da du havde spist dig mæt lød regningen på 1000,-

4
24. juni 2014 kl. 19:09

Man skulle have afholdt det i hovedlandet, så havde regningen ikke været så stor. Mener ikke at det er første gang Wonderful Copenhagen, har haft problemer med tallene. - godt at det ikke er os Jyder som skal dække det underskud.

3
24. juni 2014 kl. 18:31

Grotesk, intet mindre... -kan man udgå at skulle bidrage til betaling af dækning af omkostningerne, hvis man kan bevise at man ikke så showet, og ikke var stemt for at det skulle foregå i de haller på refshale øen. End sige at det skulle pumpes så ufatteligt hårdt op, til noget som sætter standarten for de næste mange shows, til noget nært det umulige at overgå. Som jeg kunne forstå på dem der så det var det imponerende flot, og utroligt smukt, -men ellers var der ikke meget i det.

Jeg løber ikke fra en regning jeg selv har skabt mig/spist for, -men har det skidt med at skulle betale for en fælles middag jeg ikke var inviteret med til, og jeg nu skal betale for at have deltaget i.

1
24. juni 2014 kl. 15:08

Hvis der fra starten var blevet sagt 100 mio, så var det nok aldrig blevet godkendt. Nu blev det godkendt og der kom et godt show ud af det. Jeg går ud fra at projektselskabet er lavet til lejligheden og at der dermed ikke rigtig er nogen at komme efter.