Endelig bliver Testcenter Østerild fyldt op
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.

Endelig bliver Testcenter Østerild fyldt op

Efter mindst fire forgæves forsøg er det nu lykkedes at få besat de sidste to prøvestande på testcenter Østerild i Nordjylland gennem et udbud, hvor der indkom mere end to bud, skriver DTU i en pressemeddelelse.

Læs også: Efter fjerde udbudsrunde: To pladser stadig tomme i Østerild

Prøvestand nummer 1 skal fremover besættes af franske EDF Energies Nouvelles, som vil bruge standen til at afprøve og videreudvikle Alstoms 6-MW-vindmøller, som selskabet forventer at benytte til offshore-vindmølleparker i Frankrig i de kommende år.

Afprøvningerne skal foregå i samarbejde med vindmølleleverandøren.

Prøvestand nummer 4 er udlejet til Vestas Wind Systems. Vestas har i forvejen to prøvestande på Testcenter Østerild, men har behov for yderligere prøvningskapacitet til at videreudvikle sine vindmøller.

Begge prøvestande overtages primo 2015.

Udvælgelsen af netop de to lejere er sket på baggrund af lejepris og ved vægtning af de perspektiver, der ligger i det forskningsprogram, ansøger har formuleret i forbindelse med afgivelse af tilbud, fremgår det af pressemeddelelsen.