En neandertaler gik ind på en bar...

Plus25. december 2019 kl. 09:001
En neandertaler gik ind på en bar...
Illustration: Neanderthal Museum.
Forestil dig, at du hænger ud på en bar, og pludselig træder en neandertaler ind ad døren. En abelignende mand med en kølle, ikk’? Nej, lyder det fra forskerne. De ikke bare ligner os. De er os.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det er fredag aften på din yndlingsbar, og du får et par drinks med vennerne. Pludselig åbner døren sig. Og dér, midt i døråbningen, står en ægte, lyslevende neandertaler. Al snak forstummer. Gæsterne i baren vender sig måbende og stirrer forfærdede på dette primitive abelignende væsen, der står pustende, behåret og foroverbøjet med sine grove træk, et vildt udtryk i øjnene – og naturligvis en kølle ved sin side.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
22. januar 2021 kl. 18:13

'Jordens børn', hvor 'Hulebjørnens Klan' var første bind har mange beskrivelser af neantertalerne, men jeg opfatter dem bestemt ikke som værende primitive, blot anderledes - og finder iøvrigt beskrivelserne som værende meget objektive. Forfatteren har brugt de (under skriveprocessen) nyeste opdagelser og er efter min opfattelse ret nuanceret i bøgernes handling. Hun har bl.a. medtaget de forhold, at racerne havde et vist samkvem og i nogen grad kunne kommunikere og omgås hinanden. Læs selv bøgerne - de er lange og indeholder mange beskrivelser af såvel natur, som levevis og forhold i de store områder, som historiens hovedpersoner passerer på deres årelange rejser gennem de dengang arktiske områder. Der ligger langvarige og grundige studier bag historien.