En million Beetle-modeller tilbagekaldt

Tysk kvalitet lever ikke op til sit rygte - i hvert fald ikke hvis man skal dømme efter antallet af tilbagekaldte biler. For den liste sætter Volkswagen og i særdeleshed den nye Beetle-model sig tungt på i år.

Ifølge National Highway Traffic Safety Administration, der overvåger antallet af tilbagekaldelser i USA, har den tyske bilfabrikant indtil videre måtte tilbagekalde 1.002.000 eksempler af den lille smarte øse på grund af risiko for fejl på bremselyset.

På andenpladsen følger Toyata-firehjulstrækkeren Sequoia med 533.124 tilbagekaldte modeller. Her er den gal med smøringen på de nederste dele af affjedringen, hvilket kan lede til dårlig styring og støj.

Tallene stammer fra den foreløbige 2007-opgørelse, skriver amerikanske Businessweek.

Volkswagen er også hårdt ramt med deres Passat og Passat Wagon. I nogle af disse modeller udstyret med en to-liters-motor med 147kw kan der gå hul på vakuumslangen ved lave temperaturer. Og på visse s modeller kan viskemotoren fejle ved kraftigt regnvejr på grund af for stor fugtighed i viskemotoren.

Volkswagen anslår over for BusinessWeek, at fejlene blot berører 30-35 procent af køretøjerne. Miseren har ikke desto mindre ledt til, at 58.800 modeller er returneret til fabrikshallerne.

Tilbagekaldelserne er dog intet i forhold til Fords. Detroit-bilfabrikanten har sammenlagt måtte tilbagekalde over 10 millioner modeller siden 1999, skriver Businessweek.

Tilbagekaldelserne skyldes primært en forkert bygget fartpilot.

Dokumentation

BusinessWeek: Auto Makers' Total Recalls

Emner : Biler
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Over én million tilbagekaldte asfaltbobler er selvfølgelig mange, men hvor stor en andel af de producerede er det? Det er vel som forbruger mere interessant hvilke bilmodeller, der procentuelt bliver tilbagekaldt flest af, så man kan gå uden om disse modeller.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten