En fremskrivning og et klimaprogram: Her er klimalovens fundament

Plus4. november 2019 kl. 12:302
En fremskrivning og et klimaprogram: Her er klimalovens fundament
Illustration: Frederik Marcher Hansen.
De politiske diskussioner om en kommende klimalov kom til at handle om, hvor meget og hvordan loven skal være politisk bindende.
Artiklen er ældre end 30 dage

Forhandlingerne om en ny klimalov er nu gået i gang og fredag præsenterede klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) en række oplæg for alle partierne undtagen Nye Borgerlige.

Henover weekenden fik et dokument, der omhandlede hvor bindende eller ikke bindende klimamålene skulle være, en del opmærksomhed i pressen, men ministeren erklærede efter første forhandling, at der ikke er tvivl om, at målene skal være bindende:

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
4. november 2019 kl. 21:21

Tilsyneladende er der ingen, der erkender, at de nu opnåede CO2-reduktioner siden 1990 (30-35 %) ikke medregner, at mindst halvdelen af disse reduktioner dels skyldes en meget stor forøgelse af importen af klimabelastende varer fra Østen - især Kina, dels at en del danske virksomheder er flyttet til udlandet. Det betyder, at CO2-udslippet i stedet kommer fra andre lande - især Kina, og derfor ikke er med i den danske udslipsopgørelse. Medregnes også CO2-udslippet fra den danske handelsflåde og danske fly, er CO2-reduktionen tæt på nul, og så er det helt umuligt at komme op/ned på 70 % reduktion i 2030. Hvis den kommende Klimalov slet ikke tager højde for disse "danske udslip" i udlandet, vil Klimalovens krav til udslippet være uden betydning for det globale klima, og derfor nytteløs! Er der en politiker, der tør svare på, om Klimaloven alene sigter imod de danske udslip - og slet ikke de globale???

1
4. november 2019 kl. 15:35

Bindende klimamål..??

I citerer Thomas Danielsen (V) for, "at regeringen har imødekommet Venstres ønske om at droppe femårige juridisk bindende klimamål."

Er det rigtigt...? Synes ikke det passer med resten af artiklen, hvor I fx skriver, at "ministeren erklærede efter første forhandling, at der ikke er tvivl om, at målene skal være bindende: Jeg har sagt, at det skal være juridisk bindende." - er det ikke fem-årige mål han her henviser til...?

Det kunne være godt at få det præciseret.....