En chance for mindre startups: Vandsektoren tørster efter teknologioptimering

Plus18. juli 2021 kl. 11:471
En chance for mindre startups: Vandsektoren tørster efter teknologioptimering
Anas Mehdawi (tv.) er COO og har sammen med administrerende direktør Christoffer Cady stiftet virksomheden Tollson. Illustration: Tollson vandbranchen innovation.
Mere effektivitet og lavere pris på kendte processer er noget af det, der efterspørges mest i vandbranchen i øjeblikket. En del løsninger leveres af mindre startups.
Artiklen er ældre end 30 dage

Vand En chance for mindre startups

Vandsektoren er presset af effektiviseringskrav fra myndighederne, og desuden drevet af sine egne ambitio­ner om mest miljø og klima for pengene.

Det betyder, at nye opfindelser, strømlininger og videreudviklinger, der sparer tid og penge, er i høj kurs – og selvom der også er innovation i gamle vandgiganter som Grundfos, Kamstrup og Danfoss, åbner profes­sionaliseringen af sektoren for, at stadig flere løsninger leveres af eksterne startups.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
19. juli 2021 kl. 11:06

At vandsektoren tørster efter teknologioptimering er vist en smule unuanceret - faktisk skal teknologioptimeringer ikke være alt for epokegørende, så falder alle vandsektorens aktører fra på stribe. Vi har da været nødt til at opstarte en 8 måneder lang global awareness kampagne via LinkedIn, for at rejse nok interesse til at starte en crowdfunding for at rejse den fornødne kapital - og så må jo se om vi også skal vælge udenlandske underleverandører, når de danske er teknologiforskrækkede. Altså Innovationsfonden ville da gerne se en ansøgning til deres minimale investeringsprogram, men flere rådgivere havde bestemt ikke tid til at rådgive i Innovationsfondens kringlede forretningsgange - men det går nok. Men DK er ikke helt på forkant med ny teknologi.