Elspareprisen 2002 til ventilation
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Elspareprisen 2002 til ventilation

Værktøjsproducenten Unimerco i Sunds ved Herning havde elbesparelser højt på listen da bygningsarealet i perioden 1999-2000 blev fordoblet. Det indbragte i går mandag de danske elnetselskabers Elsparepris.

»Én ting er at spare kroner og øre i den daglige drift, men det er sandelig også dejligt at det bliver påskønnet af andre.« Det siger en stolt Kristian Mikkelsen som er ansvarlig for Unimerco's tekniske installationer.

Elspareprisen, som blev overrakt af Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen, blev givet for fremsynet og miljøbevidst arbejde med at reducere energiforbruget til ventilation. I begrundelsen for prisen fastslog Ministeren endnu engang, at det var regeringens politik at få mest miljø for pengene og at en sparet kWh er bedre end selv den mest miljøvenligt producerede kWh

Elbesparelserne hos Unimerco er sket igennem konsekvent brug af spareventilatorer, frekvensomformere og behovsstyring og har kostet cirka en halv million kroner mere end en traditionel løsning. Men Kristian Mikkelsen fremhæver, at med en tilbagebetalingstid på under fire år er pengene givet godt.

Unimerco modtog Elspareprisen sammen med Bedriftssundhedstjenesten i Herning, som har hjulpet med at udforme den energibevidste ventilationsløsning.

Unimerco har 600 ansatte og producerer værktøj og slibninger til træ-, metal-, vindmølle, automobil og levnedsmiddelindustrien og er ved at etablere nye produktionsanlæg i USA, Englang og København.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten