Elselskaberne får opbakning til fiber-satsning

Hvis TDC skal have reel konkurrence er det, i følge Jørgen Abild Andersen, direktør i It- og Telestyrelsen vigtigt, at der udbygges alternativ infrastruktur på telemarkedet. Det skriver Berlingske Business.

Efter 18 forskellige markedsanalyser - igangsat efter krav fra EU - er der stadig masser af områder på telemarkedet, hvor der mangler reel konkurrence.
Det gælder især på fastnettet. Her er TDC nærmest alene og det er talrige gange blevet kritiseret.

Jørgen Abild Andersen peger på mobilnettet som et godt forbillede, når det gælder den frie konkurrence:

»På mobilområdet har man set meget store prisfald, tjenester med gratis sms-beskeder og i det hel taget en lang række gode tiltag for forbrugerne. Min konklusion er, at de steder, hvor der er konkurrence baseret på infrastruktur, opstår der reel konkurrence og gunstige priser,« siger Jørgen Abild Andersen til Berlingske Business.

Han har speciel fokus på, at TDC kun dækker 98 procent af landet med ADSL og at mange områder kun dækkes med 512 kbit/s.
Selv om det per definition er bredbånd, er det langt fra nok til at dække fremtidens behov.
Men i følge elselskabernes planer, vil de kunne dække 100 procent med meget hurtigere forbindelser.

Det vurderes, at der i Danmark over de næste fire år vil blive investeret for cirka ti mia. kroner i kraftige fibernetforbindelser.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Endelig, begynder nogen, at vågne op! Selv Hr. Mærsk Mc. Møller har fortalt til pressen, han ønsker mere konkurance pga. det er jo kun til fordel for forbruen, og det er også sunderer for firmaet, at få noget mere konkurance ind da der findes. Så ja, vi ved nok hvad vi vil ha, og vi ved også hvad vi forventer af produktet, efter som vi kan tillade os, at være kritiske. Derfor sere jeg med glæde, at selve IT- & Telestyrelsens Direktør ønsker mere gang på dansk IT & Tele net ind det vi har pt.   Jeg er ikke nogen nørd, men commador 64 er maget langsomt, det danske net er næsten som en amiga 500 pga. at vi har 512 kbit/s, ved sammen ligning med de laptopper og stationær computer som der bruges i dag over alt, lige fra den gamle firma computer til den som er lige kommet på markedet. Tidliger vi har hørt nogen talte om ti år, det skulle tage, nu er vi kommet ned på under 5 år, hvilket er maget positiv for os alle sammen.   Tænk hvad vi kan i dag, er forældet i morgen, hvor længe har hvor net så ikke været forældet!

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten