Elon Musk har chippet en abes hjerne: Nu kan den spille videospil

3. februar 2021 kl. 15:3811
Elon Musk har chippet en abes hjerne: Nu kan den spille videospil
»Kan vi få aberne til at spille hjerne-Pong med hinanden? Det ville være ret sejt,« siger Elon Musk. Illustration: Scanpix.
Teknologimilliardæren har fået indopereret en chip i en abes hjerne, der gør, at den kan spille videospil ved tankens kraft. Målet er på sigt at forbinde menneskehjerner og computere.
Artiklen er ældre end 30 dage

En af Elon Musks startupvirksomheder har sat kabler til en abes hjerne, som nu gør den i stand til at spille videospil. Det har den amerikanske forretningsmagnat og opfinder udtalt på det sociale medie Clubhouse.

Det er virksomheden Neuralink, som Elon Musik stiftede i 2016, der står bag det besynderlige eksperiment. Virksomheden arbejder med neuroteknologi og udvikler implanterbare hjerne-computer grænseflader (BCI).

En lykkelig abe

Virksomheden har tidligere eksperimenteret med grise, og nu har en abe altså også fået indopereret et trådløst implantat.

»Vi har allerede en abe med et trådløst implantat i hjernen, som gør, at den kan spille videospil ved tankens kraft. Og han ser vildt glad ud. Han ligner ikke en ulykkelig abe. Man kan ikke engang se, hvor det neurale implantat sidder,« udtalte Elon Musk på det sociale medie, hvor han desuden fortalte, at virksomheden er ved at undersøge, om teknologien kan få aber til at spille videospil med hinanden. Det skriver The Independent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han tilføjede i samme forbindelse, at det amerikanske landbrugsministerium (USDA) havde udtalt, at virksomhedens laboratorium havde »de bedste abefaciliteter, de nogensinde havde set«. Det har dog ikke været muligt at få bekræftet udtalelsen, skriver The Independent.

Vil forbinde mennesker og computere

Neuralinks mål er at udvikle neurale implantater til mennesker, som kan skabe en forbindelse med høj båndbredde mellem mennesker og computere.

Teknologien skal på sigt kunne bruges til behandling af hjernesygdomme og forbinde kunstig og menneskelig intelligens gennem såkaldt konceptuel telepati. Ifølge Elon Musik vil teknologien på sigt kunne overføre komplekse begreber mellem hjerner og »forbedre kvaliteten og hastigheden af kommunikation markant.«

11 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
5. februar 2021 kl. 11:25

så er der også den sociale risiko

Ja, der er risisici ..og af den grund skal vi også stoppe udvikling af industrirobotter (som tager arbejde fra de ufaglærte), corona vacciner (som kan skabe ulighed gennem vaccinationspas), el-biler (som er for dyre for de lavtlønnede) osv. osv. osv.

Al ny teknologi indebærer en risiko. Håndteringen af den er op til politierne på længere sigt.

8
5. februar 2021 kl. 10:58
5
5. februar 2021 kl. 09:46

Normalt slår ingeniører mig som personer med en god forestillingsevne og i stand til at udtænke simple løsninger på komplekse problemstillinger eller komplekse løsninger til simple problemstillinger. Men at dømme ud fra de fire kommentarer, på denne lidt korte artikel, er mit billede ved at krakelere en smule.

Dette projekt har potentiale til fuldstændig at revolutionere Human-Machine-Interface, så vi kan vinke farvel til tastatur, mus, touchskærme, knapper i biler, problematiske stemmestyringssystemer, etc. Det har dog også, ligesom atomkraft, potentiale til at blive utrolig farligt, så her er det vigtigt at kunne stole på de firmaer, der udvikler det, så der bliver indbygget nogle sikkerhedsfeatures.

Det er uden tvivl et utrolig spændende projekt, som jeg ser meget frem til at følge på sidelinjen. Jeg håber, at ing.dk vil skrive mere uddybende om projektet, når der foreligger flere resultater.

4
4. februar 2021 kl. 14:22

Den 1. April faldt tidligt i år.

3
4. februar 2021 kl. 12:13

Min søn ville også være lykkelig - bum bum bum

1
4. februar 2021 kl. 08:48

Om 100 år: "Vi har givet Elon et trådløst implantat i hjernen, som gør, at han kan spille videospil ved tankens kraft. Og han ser vildt glad ud. Han ligner ikke et ulykkelig menneske. Man kan ikke engang se, hvor det neurale implantat sidder," udtalte Dr. Zira, a chimpanzee psychologist and veterinarian.