Elektriske impulser lader dig mærke objekter i VR-verden
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Elektriske impulser lader dig mærke objekter i VR-verden

VR-brillerne er stadig afhængige af supplerende teknologier, der kan gøre VR-oplevelsen mere fuldendt og realistisk. Derfor arbejdes der bl.a. arbejdes med løsninger, der kan sætte brugeren i stand til at mærke på virtuelle objekter fysisk i VR-verdenen, og på det område er der nu gjort fremskridt.

Forskere ved Hasso-Plattner Institut i Tyskland har nemlig lavet et system, som simulerer vægge i VR-verdenen – og for den sags skyld også andre fysiske objekter. Teknologien baserer sig på elektrisk stimulering af brugerens muskler via elektroder, altså omtrent den samme EMS-løsning, som bl.a. bruges i træningssammenhæng.

‘Presser’ mod musklerne

I træning bruges den elektriske stimulering til at ‘belaste’ musklerne, på samme måde som brugeren ville have gjort ved at løfte objekter eller presse mod en hård overflade som for eksempel en væg.

Jo tungere objektet, man løfter, er, eller jo hårdere man presser mod overfladen, des stærkere bliver den elektriske stimulering og modstanden, som musklerne udsættes for. Systemet kan stimulere op til fire forskellige muskelgrupper på samme tid og skal ifølge forskerne kunne efterligne både objekter, vægge, hylder, knapper og projektiler samt materialer med forskellige hårdhedsgrader.

Teknologien skal være i stand til effektivt at forhindre brugerens hænder i at gribe gennem virtuelle objekter, hvilket altså giver en høj grad af realisme. Samtidig skal den elektriske stimulering ikke være så kraftig, at den påfører brugeren skader – kun lige stærk nok til at den stopper hænderne.

I sin nuværende form bruger løsningen elektroder, som placeres forskellige steder på over- og underarmen og desuden en lille ‘rygsæk’, med elektroniske dele i.

Endnu er produktet på det eksperimenterende stadie, og det vides ikke, hvornår vi eventuelt får en forbrugerudgave af løsningen at se.

Se også demonstrationsvideoen her: