El-smøger: Nikotin-sus uden røg
more_vert
close
close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

El-smøger: Nikotin-sus uden røg

De minder om almindelige smøger og giver et nikotinsus, men de elektriske cigaretter er helt uden tjære og kemiske tilsætningsstoffer. Flere inhalerer derfor på de smalle plastikrør med et kammer indeholdende ren nikotin og en kunstig glød i for enden. For når rygerne puster ud, kommer der ikke røg, men kun damp.

Der foregår ingen forbrænding, og dampen indeholder ikke skadelige stoffer ligesom en almindelig cigaret. Derfor kan rygerne omgå rygeloven med de elektriske cigaretter, rapporterer flere danske og internationale medier.

Rygere på en restaurant eller natklub slipper dermed for at gnaske på et nikotintyggegummi eller traske uden for, når trangen til en smøg bliver for påtrængende.

Kræftens Bekæmpelse frygter, at el-cigaretterne skaber endnu rygere og især appellerer til unge. Det tror det danske firma, der sælger cigaretterne, ikke på.

»De mennesker, vi henvender os til, er livsstilsbrugere, som har lyst til at ryge, og det er jo deres eget valg. Det er jo ikke os, der skal sige, om de må ryge, eller de ikke må ryge. Det må være folks egen beslutning,« siger bestyrelsesformand for U2 lifestyle International, Jørgen Phigalt, til Radioavisen.

Der er allerede kommet flere elektriske cigaretter på markedet med forskelligt farverigt design, men fælles er, at der er tale om plastikrør med genopladelige batterier i. Hertil hører patroner med nikotin på 6, 11 eller 16 milligram.

Suger man på røret med en nikotinpatron i, aktiveres et forstøverkammer, som bliver opvarmet hurtigt og reducerer nikotinen til damp, der altså så kan inhaleres.

New York Times kunne allerede berette om de elektriske cigaretter tilbage i 1991, hvor tobaksgiganten Philip Morris ansøgte og fik patent på en virkningsfuld, men lettere upraktisk røgfri smøg.

Ifølge patentet skulle Philips Morris' el-cigaret også leveres med udskiftelige patroner. Løbet på cigaretten skulle så indeholder et smalt batterier forbundet med ti separate små varme-elementer. De elementer skulle enten være belagt med tobaksudtræk og damp-dannende ingredienser, eller de skulle være omgivet af bittesmå kugler af tobak og andre komponenter.

Dokumentation

Se eller køb en elektrisk cigaret

Gad vide om ikke en ryger føler sig utrolig latterliggjort ved at sidde og suge på et plasticrør med en rød diode i enden? Det manglede da også bare.

Jeg håber virkelig ikke at ham Jørgen Phigalt får sin vision opfyldt, og får gjort det her til den nye trend. Jeg synes det er en sørgelig måde at tjene penge på; at retfærdiggøre offentlig narkomani.

Rygning burde forbydes. Så vidt jeg ved er det jo heller ikke lovligt at smide stinkbomber i det offentlige rum.

  • 0
  • 2

I dette tilfælde er der jo tale om en kopiering af en ulovlig handling og det kan måske i en vis grad forbydes.

Der opfordres jo med plastik smøgen til en adfærd, der ellers er ulovlig, på visse steder.

Det kaldes jo også "Forstyrrelse af den offentlige orden" at rende alt for meget rundt med naturtro plastikpistoler m.m.

Fotografering og videofilmning i svømmehaller forbydes jo ikke for at genere de overivrige bedsteforældre, men for at beskytte de småt påklædte mod en mulig uhæderlig handling.

Når det er sagt, er det da humoristisk at forestille de mange diskussioner brugere af produktet må gennemføre i skæret fra den kunstige glød.

  • 0
  • 0

forbudsland jo det komiske i ryefornuddet er når en ruger trækker veret udåndes en masse døde celler disse celler er hovedårsagen til skader ved passiv rygning, så laver man en lov der sørger for folk går uden for og ryger. hvor efter de kommer ind og sender deres døde celler ud. så at tro det nytter noget folk går uden for og ryger er da stikke blår i øjnene på folk.

ryge forbuddet er nu en fed måde se på om staten kan bestemem over sine borgere,

hvad bliver næste tvungent bad hvis man lugter,

ja det er farligt at leve man lkan dø af det,
verden er ikke ideel var den det førbød man kemisk industri flyvning biler etc etc.

totalt dobbeltmoralsk.

nå men hans opfindelse er latterlig og der er da alelrede opfundet en dims der kan bruges til ryge uden forbrænding. den er så smart da den opvarmer det man vil ryge så hun de aktive gavnlige stoffer fordamper,

findes masser af den slags feks her http://www.gotvape.com/

  • 1
  • 1