El-skinne mindsker standby-forbrug

En ny opfindelse til en beskeden pris af 100 kroner, kan spare hundredvis af kroner på computerudstyrets standby-forbrug.

Det er Elsparefonden, der i samarbejde med Teknologisk Institut, har udviklet en såkaldt elspare-skinne, der alene det første år nemt kan give besparelser på flere hundrede kroner, skriver Elsparefonden i en pressemeddelelse.

Elspareskinnen ligner en almindelig strømskinne med fem stik og er forsynet med en USB-port, der sluttes til computeren, mens computerudstyrets stik på sædvanlig vis sættes i strømskinnen.

Når så computeren lukkes ned, bliver alt computerudstyr som for eksempel skærm, modem, printer, skanner og højtalere automatisk slukket.

Ifølge Elsparefonden vil standby-forbruget fra ovennævnte udstyr typisk ligge på cirka 430 kroner om året, hvilket gør investeringen ganske attraktiv for både private og virksomheder.

»Jeg håber, at skinnen kan være en øjenåbner for, hvor nemt det egentlig er at spare penge på elregningen ved at fjerne det overflødige forbrug,« siger projektleder Peter Karbo fra Elsparefonden. Skinnen kan fås i en række butikker.