Eksplosion # 509 på olieplatform i Den Mexicanske Golf

11 arbejdere fra en amerikansk olieboreplatform i Den Mexicanske Golf savnes, efter en kraftig eksplosion har ramt platformen, der ligger cirka 80 kilometer ud for den amerikanske delstat Louisiana.

Den amerikanske kystvagt har sat en større redningsaktion i gang med skibe og helikoptere.

Platformen med navn Deepwater Horizon opereres af selskabet Transocean, der oplyser, at årsagen til eksplosionen endnu er ukendt.

»Arbejderne var i færd med rutinearbejde, og der var ingen tegn på uregelmæssigheder før eksplosionen,« siger en ledende medarbejder fra det amerikanske selskab Adrian Rose. Undersøgelserne er stadig undervejs på den endnu brændende platform.

Ifølge avisen Huston Chronicle er denne ulykke nummer 509 i rækken af brand og eksplosionsulykker i den Mexicanske Golf siden 2006. Ni gange har ulykkerne resulteret i i alt 35 dødsfald. Oplysningerne stammer fra U.S. Mineral Management Services, der monitorerer og indsamler platformdata.

I 2008 begyndte eksempelvis en brand fordi en O-ring var fejlinstalleret i en olieledning, hvilket skabte en læk ud til en brandvarm motordel. En brand i 2009 skyldes svigt i en elektrisk installation.

De fleste dødsfald på boreplatforme skyldes drukning, dykkerulykker, helikopter-styrt eller ulykker der involverer boreudstyr.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Jeg er nu ikke sikker på at de opremsede ulykkestyper for de hyppigste dødsfald på boreplatforme er korrekte.

Jeg er ret sikker på - efter deltagelse i flere konferencer, hvor der har været deltagere fra MMS, PSA i Norge og HSE i UK - at løfteoperationer, altså kraner, forårsager de fleste dødsulykker.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten