Ekspertgruppe: Ufaglærte skal dele kursusmilliarder med akademikerne
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Ekspertgruppe: Ufaglærte skal dele kursusmilliarder med akademikerne

Dygtige medarbejdere med den nyeste viden er grundlaget for succesrige virksomheder. Men når de tunge højtuddannede specialister har brug for et nødvendigt tilskud af ny viden, er det nærmest umuligt at finde relevante tilbud, der matcher deres faglige niveau.

Således angiver hver anden virksomhed, at de har medarbejdere, som ikke kan få dækket deres kompetencebehov, mens et ud af fire IDA-medlemmer angiver, at de har droppet efteruddannelse, fordi udbuddet ikke dækkede deres behov.

Det fremgår både af en spørgeskemaundersøgelse blandt 1.313 IDA-medlemmer og af en interview­runde, som rekrutteringsvirksomheden Capax har foretaget for IDA blandt 15 store og mellemstore virksomheder inden for produktion, industri, pharma, biotek og it.

Interne kursuskataloger sikrer opdaterede medarbejdere

Hos det rådgivende ingeniørfirma NNE bekræfter HR-udviklingskonsulent Trine Lindhardt Kofod det billede, der bliver tegnet i de to undersøgelser. Syv ud af ti medarbejdere i den 1.800 mand store virksomhed – hvoraf 960 arbejder i Danmark – har en videregående uddannelse.

NNE har sit eget interne kursuskatalog for at sikre, at medarbejderstaben er opdateret. Mange af tilbuddene er af generel karakter, f.eks. projektledelse, og relaterer sig direkte til virksomheden.

På det seneste er virksomheden også begyndt at udvikle stærkt tekniske kurser som en konsekvens af det manglende udbud, forklarer Trine Lindhardt Kofod:

»Det er oftest kurser på et lidt højere niveau, vi mangler, fordi det skal bygges oven på de viden­tunge specialistkompetencer, vi har i forvejen.«

Alle skal tilgodeses

Fremover bliver det måske nemmere at tilgodese efter- og videreuddannelsesbehov hos højtuddannede medarbejdere som dem i NNE.

I hvert fald hvis der bliver lyttet til Ekspertgruppen for voksen-, efter og videreuddannelse (VEU), som i tirsdags offentliggjorde 13 anbefalinger til en renovering af det danske VEU-system i analysen: ‘Nye kompetencer hele livet’.

Hidtil er de offentlige VEU-midler, som danske virksomheder hvert år bidrager til med 5,7 mia. kroner, udelukkende gået til kompetenceudvikling blandt faglærte og ufaglærte grupper på det danske arbejdsmarked.

Men fremover skal hele den danske arbejdsstyrke tilgodeses, fremgår det af anbefalingerne, der skal tjene som afsæt for de såkaldte trepartsforhandlinger mellem regeringen, arbejdsgiverne og arbejds­tagere om, hvordan et nyt VEU- system kan skrues sammen.

Bemærkelsesværdigt vi kun uddannes til vi er 30

Formand for ekspertgruppen er Stina Vrang Elias. Hun er til daglig adm. direktør i Tænketanken DEA, som arbejder med samspillet mellem investering i uddannelse og forskning på den ene side og konkurrenceevne på den anden.

Hun kalder det bemærkelsesværdigt, at vi bruger størstedelen af vores uddannelsesressourcerne både som individ og som samfund, frem til vi er cirka 30 år:

»Danskerne skal vænne sig til at lære nye kompetencer gennem hele livet. Det er en naturlig følge af de mange muligheder, som ny teknologi, digitalisering og globalisering rummer. Vi har brug for, at kompetenceudvikling bliver en langt mere naturlig del af danskernes hverdag,« siger hun i en pressemeddelelse i forbindelse med offentlig­gørelse af anbefalingerne.

Et skridt i den rigtige retning

Meldingen fra ekspertgruppen flugter med IDAs Vision 2025, hvor Livslang Læring er en af de megatrends, der har inspireret til visionens mål om at kunne ‘tilbyde livslang læring’ til medlemmerne.

Det glæder IDA-formand Thomas Damkjær Petersen:

»Det er rart at se, at andre også har fået øje på, at livslang læring er vigtigere end nogensinde før, hvis vi skal bidrage til fortsat vækst i Danmark i en tid.«

Han kalder forslagene fra ekspertgruppen et skridt i den rigtige retning:

»Det er fornuftigt, at de kommer med anbefalinger, der dækker hele spektret fra ufaglærte til akademikere. Det er vigtigt, at vi alle bliver videreuddannet, for det er klart, at vi har forskellige behov,« siger han.

IDA: Tag 100 millioner kroner fra VEU-midlerne

Som optakt til trepartsforhandlingerne foreslår IDA, at der afsættes en pulje på 100 millioner kroner til at udvikle teknisk og naturvidenskabelig efter- og videreuddannelse. Pengene skal hentes fra de VEU-midler, der ikke er blevet akkumuleret de seneste år, og som stammer fra virksomhederne, som hvert år betaler cirka 5,7 mia. kroner i uddannelsesbidrag.

»Puljen skal skabe grobund for et større, dybere og mere relevant udbud af specielt tilrettelagte efter- og videreuddannelsesforløb for akademikere, som bliver målrettet virksomhedernes behov her og nu,« forklarer Thomas Damkjær Petersen.

Trine Lindhardt Kofod er ikke i tvivl om, at det vil gavne NNE, hvis de fremover kunne sende med­arbejdere på eksterne kurser af mere nichepræget karakter.

»Det vil gøre det lettere for os at gøre vores medarbejdere dygtigere og dermed lettere at imødekomme kundernes behov, som er vores primære formål,« siger hun og fortsætter:

»Man kunne forestille sig, at nogle af vores specialister kunne have gavn af det samme kursus som tilsvarende profiler i andre virksomheder. I en projektvirksomhed som vores er der ikke i alle tilfælde ledige ressourcer til at varetage sidemandsoplæring. Så det vil være en stor hjælp.«

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten