Eksperter: Vi skal have test, planer og tryghed når vi mødes igen

Plus3. april 2020 kl. 11:124
Eksperter: Vi skal have test, planer og tryghed når vi mødes igen
Ingeniørens visionarium om vejen ud Illustration: Amtex/Bigstock.
Hvis vi ikke skal havne i mismod og dyb recession, er der brug for så stor tryghed som muligt, mener ekspert­panel samlet af Ingeniøren.
Artiklen er ældre end 30 dage

Pandemi Ingeniørens Visionarium om vejen ud:

Testkapacitet og niveau­inddelte hjælpepakker skal give virksomheder og lønmodtagere den ‘vejrudsigt’, der kan give en vis tryghed i det daglige. Ellers risikerer vi, at den nuværende produktionsnedgang udvikler sig til en decideret økonomisk krise.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
3. april 2020 kl. 13:36

Henrik Heide
Redaktionschef

Tjo - hvis du vil oplyse hvad i tjener på PLUS, så kan vi debattere det.

Og husk - nok 60% af jeres artikler er copy paste fra nettet - og dem kan vi alle uploade hjemmefra, under "andre skriver vaerd at laese"

I på redaktionen har "" blod på haenderne "" når vores Ingeniørviden ikke deles, da du Jo godt ved, at debatten her, igen og igen er foran hvad regeringen vedtager.

Spørg IDA om x kr her i April - så alle artikler kan blive åbnet, og spørg igen i maj, hvis det bliver nødvendigt.

3
Podcast- og debatredaktør -
3. april 2020 kl. 12:36
Podcast- og debatredaktør

Kære Ole

Det var ellers et drastigt forslag. Hvis det blev gennemført, ville du ikke længere have et Ingeniøren, når krisen er overstået. Med til billedet hører imidlertid, at vi som andre mediehuse er hårdt ramt på økonomien af den igangværende krise. Du skal huske på, at vi skal tjene de fleste penge selv. Derudover har vi valgt at forlænge den periode, hvor man som prøveabonnent kan læse alle vores artikler gratis.

mvh Henrik Heide Redaktionschef

2
3. april 2020 kl. 11:51

Lige nu drives udviklingen frem ved at:

  1. folk med for meget tid laeser paa Twitter hvad Kina/Taiwan/Sydkorea/Singapore goer. Fordi de ikke tror paa Twitter alene, finder de frem til en artikel i Lancet eller JAMA eller tilsvarende, som bekraefter hvad de laeste paa Twitter.
  2. de begynde at himle op om det paa Facebook (hvor Hr & Fru Danmark holder til, de fleste synes bare det er irriterende) indtil en tilfaeldig journalist endelig samler historien op og ringer til en ekspert.
  3. Eksperten (som har de meste af sin viden fra sin skoletid og seneste influenzaepidemi) svarer arrogant afvisende, fordi i hans verdensbillede kan det umuligt forekomme at folk i Asien er klogere paa coronavirus end han eller hun er.
  4. I loebet af nogle uger finder informationen alligevel vej, via nogen der har laest et opslag paa Facebook til en politiker, som ringer til eksperten, som i mellemtiden ogsaa har vaeret paa Facebook og laest en artikel i dagspressen, og ikke laengere er helt saa arrogant afvisende (og er noedt til at tale lidt paenere til politikeren end til journalisten.)
  5. Politikeren presser i gennem at vi gradvist begynder at goere som i Asien.
  6. Befolkningen efterlades i den tro, at vi har en haer af dygtige eksperter som arbejder 24-7 paa en plan fro at redde kastanjerne ud af ilden, mens realiteten er at der sidder fem mand og skriver paa en FAQ til internt brug, mens alle cheferne er taget paa paaskeferie.

Taenk hvis vores egne eksperter kunne finde ud af at bruge internettet, eller ringe til en ven i udlandet, i stedet for at lade det hele bero paa egne erfaringen og mavefornemmelser. Vi ser det lige nu med masker, men det gaelder ogsaa tests og opsporing, karantaenesaetning uden for hjemmet, brug af CT-scans, brug af bluetooth-apps, Islands advarsel mod Ischgl, osv., osv. Hele tiden "vi ved bedst", forsinkelse af relevant information op i gennem systemet, og uvilje mod at laere af andre.

1
3. april 2020 kl. 11:42

Og hele tiden med mulighed for helt ned til regional op- og nedjustering med kort varsel, hvis muligt.

Rigtigt - men der bør også kunne vaere forskel på Samsø kommune og Henning kommune.

Og vi bør offensivt lukke Storebaelt, Lillebaelt, Farø, limfjord... - hvor Regeringen idag har nogle planer (Storebaelt, Lillebaelt)https://www.dr.dk/nyheder/indland/regeringen-har-faaet-groent-lys-til-lukke-storebaeltsbroen

Og vi bør debattere muligheder offentligt og ikke bag lukkede betalingsmur.

Kritik af Ingeniørens redaktionen og IDA, som jeg synes skal stoppe Al støtte til Ingeniøren, til alle artikler om Corona er offentlige. (lås fysisk døren til IDA bygningen for Ingeniørens medarbejdere og opsig lejemålet )