Ekspert til Ingeniørens læsere: Affald er en ressource ikke et problem

Det store forsøgsanlæg REnescience, der sorterer og omdanner affald til en brun energirig væske, der kan bruges i biogasanlæg, til elproduktion eller i bioethanolanlæg, begyndte tirsdag at køre 24 timer i døgnet.

Anlægget, der står hos Amagerforbrændingen, bliver fodret med almindelig usorteret husholdningsaffald, som bliver kogt hvorefter enzymer nedbryder de organiske dele.

Perspektiverne er ifølge bagmændene fra Dong Energy, Amagerforbrændingen, Energinet.dk, DTU og KU Life, at anlægget for eksempel kan spille sammen med vindmøllerne.

Outputtet fra anlægget er nemlig fleksibelt, så der kan for eksempel laves benzin, når elprisen er lav, og el når elprisen er høj, i takt med at produktionen fra vindmøllerne går op og ned.

Håbet er, at det første fuldskalaanlæg kan bygges i slutningen af 2012.

REnescience er en af de tiltag, som Amagerforbræningen viser frem til deltagerne af COP15.

I svar til Ingeniørens læsere skrev Erik Ravn Schmidt, der er leder af udviklingsprojektet hos Dong Energy blandt andet, at konventionelle affaldsforændingsanlæg har en el-udnyttelse på kun ca. 25 %, hvorimod REnescience via kraftværksprocesserne kan komme op på en el-udnyttelse på 47 %.

Læs alle Erik Ravn Schmidts svar herunder.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Dette viser, at selv om "Danmark er for lille et sprogområde til at have sin egen ballet", som vismanden fra Fremskridtspartiet, næstformand i Folketinget og fodermester, Kresten Poulsgaard den gang mente det;

  • kan vi.

Til Folketingets energipolitikere:

Skaf så Erik Ravn og hans folk det, de har brug for!

  • inden andre gør og de erhvervsindustrielle enorme potentialer - jobs og indtjening - går til udlandet.
  • 0
  • 0

NOMI gør det mere gennemført, da de har en kombination af mekanisk affaldssortering og bioforgasning.

Kig forbi NOMI i Holstebro, de har 9 års erfaring.

Stop udbygningen af dedikerede store affaldsforbrændingsværker og giv plads til mere vedvarende energi, da energiaffald kan afbrændes på vindstille dage.

47 % energiudnyttelse på Amager - ikke dårligt, men hvorfor ikke producere energiaffald og opnå 60-90% når energien bliver afbrændt på de store kulværker? karlo brondbjerg

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten