Ekspert om brændselsceller: Prisen skal ned

Brændselsceller bliver ofte glemt mellem mere fotogene energiteknologier som vindmøller, solceller, bølgekraft og biobændstoffer. Men brændselsceller er en revolutionerende enkel og meget effektiv måde at lave strøm på.

Sådan skriver vi i vores seneste artikel i serien om klimateknologier frem til klimatopmødet.

Producenterne regner med, at brændselsceller i mikrokraftvarmeværker bliver kommercielt inden for fem-seks år. Derudover er der jokeren i brændselscelle-spillet, nemlig bilindustrien.

Ifølge Aksel Mortensgaard, direktør i det danske partnerskab for brint og brændselsceller, arbejder rigtig mange af bilfabrikkerne med brændselsceller i forbindelse med elbil-koncepter. Han vurderer, at der for alvor vil komme gang i brændselscellerne, når olien begynder at stige voldsomt i pris.

Aksel Mortensgaard svarede mandag den 9. november på spørgsmål om brændselsceller fra læserne. Her skrev han blandt andet, at Prisen skal fortsat skal nedbringes og levetiden skal forøges. Udvikling af nye energiteknologier tager tid, og en vis utålmodighed kan let melde sig. Til gengæld er potentialet for anvendelse af brændselsceller meget stort.

Læs alle Aksel Mortensgaards svar nedenfor.