Ekspert anbefaler at stoppe flyvninger fra Pakistan efter 16 smittede passagerer

Plus18. juni 2020 kl. 16:487
Ekspert anbefaler at stoppe flyvninger fra Pakistan efter 16 smittede passagerer
I uge 27 lander de næste to fly fra pakistan. Illustration: Wo st 01 / Wikimedia Commons.
Sundhedsmyndighederne har nu fundet yderligere ti passagerer, som kan være smittet på fly fra Islamabad til København. Covid-19-epidemien er i kraftig vækst i Pakistan.
Artiklen er ældre end 30 dage

Danmark bør stoppe flyvninger fra Pakistan, efter at 16 passagerer på Pakistan International Airlines afgang PK8771 fra Islamabad, der landede i København 6. juni, er konstateret covid-19-positive.

Det siger professor i infektionimmunologi på Københavns Universitet Jan Pravsgaard Christensen, som undrer sig over trafikken fra landet, som for øjeblikket oplever en kraftig stigning i antallet af smittede.

I denne uge har myndighederne nogle dage fundet op mod 7.000 smittede, og vurderingen er, at 1,2 millioner af de 212 millioner kan have sygdommen mod slutningen af juli.

Gratis adgang i 30 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
19. juni 2020 kl. 23:08

så burde det være en smal sag 'totalt' at forbyde at der lander fly fra andre lande med større tryk.

Det kan sagtens lade sig gøre, men er det menneskeligt acceptabelt.

For at kunne komme ind i landet skal passagererne dog have et såkaldt anerkendelsesværdigt formål

Så skal du fjerne anerkendelsesværdige formål.

og skal i øvrigt overholde myndighedernes krav til 14 dages karantæne

Så burde vi være sikre. Det princip holdt jo Australien fri for den spanske syge.

6
19. juni 2020 kl. 14:55

Jeg glemte at olyse, at nærmest alle dem der i fly kom smittede til Thailand, var thailændere der vendte hjem på grund af virussen, og nærmest alle i særfly sendt for at hente dem hjem

5
19. juni 2020 kl. 14:41

Da jeg læste om at der til Kastrup lufthavn, fra Pakinstan, var ankommet, skrev jeg i min dagbog, at hvis jeg var sundhedsminister, ville jeg give besked til Pakinstan, om at ind til vider vil fly der fra ikke få landingstilladelse i Danmark.

Her i Thailand er der jo kun registreret 3.138 smittede, af dem 2.996 helbredte, og 58 døde. Og her i Chiang Mai har der i nu 2 måneder ikke været målt en eneste ny, og gennem de sidste 2 måneder kun cirka 50 af de 3.138 registreret. Men alligvel, med så lave talt, så har jeg ikke i 3 måneder kunnet sende post til Danmark, og i går sagde posthuset, måske om 2 måneder. Det tog præcis 3 måneder for selvangivel at komme til mig. Til USA kan der sendes post.

Men der med smitten, så er en meget stor del kommet med flys, især fra USA og Indien. Et fly lande med 34 smittede munke (og kvindelige "munke") fra Buddhas fødested. De smittede der der ikke er kommet med fly er komme, som arbejdere, fra nabolandene, og langt de fleste smittede og døde, var, og er, syd for Bagkok.

Så igen, jeg ville spærre for fly fra Pakinstan, og sende en regning.

PS. foreksempel er massage forbudt, og vi har 300.000 massører, og ved hver en forretning skal der være sprit ved indgangen, lap for munden, og i supermakeder, med at skrive sin addresse og telefonnummer, ferter målingen, og i Hospitalerm også skrive hvor man har værert inden at man kom, selbom i 2 måneder ikke registreret en eneste her i Chiang Mai.

4
19. juni 2020 kl. 14:31

Når man fraråder danskere at rejse til ikke godkendte lande, eller lande med tilsvarende lave smittetryk som vores - så burde det være en smal sag 'totalt' at forbyde at der lander fly fra andre lande med større tryk. Eller - måske meddele alle danske lufthavne at hvis der ankommer flere smittefly, så lukker vi bare lufthavnene igen. Vi kan som land ikke acceptere at have dise åbne indgange for smitte, Jeg ved godt at det er penge i lufthavnenes lommer, men det er ikke acceptabelt for vores land.

3
19. juni 2020 kl. 12:01

Alle der kommer til Danmark burde nok testes. Lufthavnen skal udlevere 3 test kits til alle ankomne passagerer, som kan tages 2, 4 og 8 dage efter.

2
19. juni 2020 kl. 10:14

Ingen af de 318 passagerer bar mundbind, i følge artiklerne i pressen, bl.a. https://www.berlingske.dk/danmark/318-passagerer-rejste-med-coronaramt-fly-fra-pakistan-samtlige-slap.

Dengang (6. juni) var der ikke krav om mundbind fra flyselskabet eller de involverede lufthavnes, som der er nu.

Samtlige passagerer havde et »anerkendelsesværdigt formål« eller var danske statsborgere, og ingen af dem viste synlige tegn på smitte, så de kom alle ind uden problemer.

Så tilsyneladende er alle dagældende regler overholdt.

Det eneste der havde hjulpet var nok tvungen isolation i den første tid.

1
19. juni 2020 kl. 00:21

Man behøver da ikke være ekspert for at kunne se det absurde i hele sagen. Hvem har egentligt ansvaret? Er det Kastrup lufthavn? De burde da ellers om nogen have mærket konsekvensen af nedlukningen.