Eksperimentelt tiltrotor-fly styrtet i Italien
more_vert
close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Eksperimentelt tiltrotor-fly styrtet i Italien

En prototype på et tiltrotor-fly af typen AugustaWestland AW609 er styrtet ned i Italien, og begge piloter er omkommet.

Det skriver den italienske avis Corriere Della Serra.

AW609-flyet er et såkaldt vertical take-off and landing-fly (VTOL), hvilket betyder, at det kan lette og lande lodret på samme måde som en helikopter, mens rotorerne kan drejes 90 grader, hvorefter AW609 kan flyve som et traditionelt propelfly med en tophastighed på 509 km/h.

De to piloter testede en prototype, da den styrtede ned i provinsen Vercelli i Norditalien, og det vides ikke på nuværende tidspunkt, hvad der er årsag til ulykken. Lokale vidner fortæller til Corriere Della Serra, at flyet var i flammer, inden det ramte jorden.

AugustaWestland ejes af industrikoncernen Finmeccanica, der herhjemme nok er mest kendt for at eje virksomheden Ansaldobreda, der har leveret IC4-togene.

Koncernen går nu i gang med at undersøge, hvad der fik AW609-flyet til styrte.

»Vores sympati er hos familierne. Vi samarbejder nu med de relevante myndigheder for at finde ud, hvad er forårsagede ulykken,« skriver Finmeccanica i en pressemeddelelse.

Emner : Fly
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten