Ejerne skændes om millionregning for rejsekort

Ejerne af rejsekortet, de danske tog- og busselskaber med DSB og Movia i spidsen, kan ikke blive enige om at skyde et trecifret millionbeløb i deres fælles selskab Rejsekort A/S.

Selskabet har ifølge et aktstykke fra april sidste år behov for yderligere 668 millioner kroner. Det skyldes, at rejsekortet er tre år forsinket, og at der derfor mangler de forventede indtægter fra passagerernes brug af kortet.

Læs også: Chokregning: Rejsekort har brug for 668 millioner kroner

Folketinget gav allerede sidste år DSB og Metroselskabet lov til at indskyde pengene i rejsekortet. Men det er ikke sket, fordi ejerne ikke kan blive enige om, hvordan regningen og ejerskabet af kortet skal fordeles. Det fremgår af DSB's årlige rapportering til Transportministeriet.

'DSB og de øvrige ejere af Rejsekort A/S forhandlede i 2011 en revideret ejeraftale for Rejsekort A/S, som bl.a. skal skabe basis for en likviditetstilførsel til selskabet. Forhandlingerne er endnu ikke afsluttet', hedder det.

Hverken DSB, Movia eller Metroselskabet vil over for Ingeniøren kommentere, hvori uenighederne består. Det begrunder de alle med, at forhandlingerne stadig er i gang.

Bestyrelsesformand for Rejsekort A/S er Peder Ø. Andreasen, direktør for statens el- og gasselskab, Energinet.dk. Han afslører heller ikke mange detaljer om tvisten om selskabets økonomiske fremtid, men henviser til de tavse ejere

»Vi mangler ikke penge i kassen. Der er indbetalt nok gennem de seneste måneder til, at driften er sikret,« nøjes han med at sige.

Professor: Der sender et signal om uro på bagsmækken

Ifølge Ingeniørens oplysninger løser bus- og togselskaberne netop Rejsekort A/S' problemer ved at låne selskabet ekstra penge i sjatter med måneders mellemrum, mens de viger tilbage fra at lægge de trecifrede millionbeløb på bordet.

Professor Caspar Rose fra CBS's Institut for International Økonomi og Virksomhedsledelse kalder det 'mærkværdigt', at bus- og togselskaberne ikke kan enes om at skyde den nødvendige kapital i rejsekortet.

»Det burde være en ekspeditionssag, for enten er man med og skyder penge ind, eller også er man ikke med. Det kan være et problem med så mange ejere med forskellige interesser, men reglerne er ikke til hinder for, at det foregår langt mere fleksibelt og hurtigt,« fastslår han.

»Det, at ejerne ikke bakker 100 procent op om kapitalgrundlaget, sender et signal om usikkerhed på bagklappen. Det er ikke til at vide, hvad uenigheden går på, men sandsynligheden for, at andre dele af projektet går godt, stiger ikke ligefrem, når de ikke kan enes om økonomien. Snarere tværtimod,« tilføjer professoren.

Ingen tillid mellem parterne

Betalingskorteksperten Henning N. Jensen fra konsulentfirmaet Pluscon, som har fulgt rejsekortprojektet tæt, lægger vægt på, at det blev specificeret for ti år siden. Det er syv år siden, kontrakten blev udbedt, og alligevel kan ejerne ikke på over et år nå til enighed om at indskyde pengene.

»Når ejerne ikke engang har løst og til stadighed skal bruge tid på sådanne finansielle forhold, viser det, at de ikke er enige med hinanden, og at der måske ikke er den fornødne tillid mellem parterne,« siger han.

Oplysningerne om problemerne med at få ejerne til at enes om det økonomiske grundlag for rejsekort kommer, samtidig med at et notat udarbejdet for Ingeniøren af Movia viser, at rejsekortet er tre gange så dyrt at drive som de nuværende klippekort og papirbilletter.

Læs også: Rejsekortet er tre gange dyrere for trafikselskaberne end klippekort

Dokumentation

DSB's afrapportering til Transportministeriet

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Med det jeg har kunne læse om rejsekortet, kan jeg ikke se at pris og kvalitet hænger sammen. Havde man brugt et af de eksisterende kort fra udlandet, eller det kort som FynBus og Sydtrafik bruger, havde vi haft et prisbilligt og nemt kort, som kunne bruges over hele landet, allerede for 5 år siden. Godt nok er det ikke så avanceret som REjsekortet, men tilgengæld virker det.

De mange zoner vi har i Danmark, gør det heller ikke nemt og hvis man havde startet med at rydde op i den forvirring, havde det nok været nemmere at bruge et af de eksisterende kort i stedet. Det er jo samme grund til at kortet er blevet så rasende dyrt. Så man kunne lige så godt have ryddet op fra starten.

  • 0
  • 0

Havde man brugt et af de eksisterende kort fra udlandet

Det har man faktisk gjort! Problemet er det bagvedliggende administrative system, der gav anledning til forsinkelsen.

  • 0
  • 0

Jeg bruger rejsekortet i København og er fint tilfreds med det, bortset fra at det ikke er fuld implementeret i busserne endnu. Men jeg tvivler på at økonomien i projektet hænger sammen, for rejsekortet betyder at man hver gang betaler det PRÆCISE beløb som turen koster. Før i tiden skulle jeg købe et månedskort eller et klippekort. Det gjorde at jeg tit stemplede 2 gange med et 2 zoners kort hvis jeg skulle rejse 3 zoner, og dermed "overfrankerede" turen med én zone. Eller også fik jeg ikke udnyttet månedskortet godt nok, fordi jeg ikke havde brug for det i en periode eller cyklede i stedet. Det kunne ikke altid betale sig at afmelde månedskortet pga. bonus udbetaling osv. Jeg sparer altså rigtig mange penge ved at have et rejsekort, indtil videre har jeg kun betalt omkring halvdelen af det jeg plejer at gøre (siden februar). Og jeg er vel ikke den eneste som vil opleve dette?

  • 0
  • 0

Jeg bruger rejsekortet i København og er fint tilfreds med det, [...]

Er du også tilfreds med at det koster tre gange så meget at administrere som papirbilletterne ?

De penge kan jo kun komme et sted fra...

  • 0
  • 0

Og jeg er vel ikke den eneste som vil opleve dette?

Nej, jeg oplever det samme. Har brugt det i over 6 måneder på min næsten-daglige rejse fra Falster til København, og på intet tidspunkt har min pris været højere end hvad jeg gav for mit gamle pendlerkort. Kan kun nikke genkendende til at have klippet for mange gange med de gamle klippekort, når antallet af zoner ikke har passet med de kort, jeg havde i lommen, eller hvis jeg har været i tvivl om antallet af zoner til min destination.

  • 0
  • 0

Er du også tilfreds med at det koster tre gange så meget at administrere som papirbilletterne ?

Det kræver, at man ved hvor meget de samlede omkostninger til drift af kollektiv trafik er, for at man kan svare på det spørgsmål. Hvis driften rejsekortet f.eks. udgør 1% af billetprisen, så vil jeg gerne betale for Rejsekortet, da det gør min hverdag lettere.

  • 0
  • 0

Det kræver, at man ved hvor meget de samlede omkostninger til drift af kollektiv trafik er, for at man kan svare på det spørgsmål.

Teknologirådet udgav en rapport om konsekvenserne af gratis offentlig transport.

Her opgives passagerbetaling til 7.3mia for 2004 hvilket var 52% af den samlede driftsufgift på 14 mia.

Hvis ing.dk's experts overslag holder vand, er rejsekortet 180 mio dyrere per år, hvilket svarer til en billetprisstigning på 2.5%.

Om de samlede billetindtægter falder på grund af mindre overbilletering tvivler jeg derimod på, de ny 50kr dummebøder vil mere end kompensere derfor.

  • 0
  • 0

Er du også tilfreds med at det koster tre gange så meget at administrere som papirbilletterne ?

De penge kan jo kun komme et sted fra...

Lige nu er jeg tilfreds, jeg betaler markant mindre end før :-) Men ja, der er noget der tyder på at selskaberne bag rejsekortet vil tabe på både administration og på drift. Jeg kan næppe være den eneste som oplever at det er blevet billigere at rejse med rejsekort, og de penge må komme til at mangle et sted. Så mon ikke priserne snart stiger eller nogle busser tages ud af drift.

  • 0
  • 0

Ejerne af rejsekortet, de danske tog- og busselskaber med DSB og Movia i spidsen

At skrive sådan må regnes som en fejl, da det der med impliceres at Arriva Tog a/s, som Danmarks næststørste selskab er medejer, og det er de IKKE.

  • 0
  • 0

De 50 kr i dummebøde ved manglende udtjekning vil være peanuts mod de dummebøder på 750 kr, som vil blive pålagt de rejsende, der skifter mellem S-tog og Metro på f. eks. Nørreport, hvor man spæner fra det ene transportmiddel til det andet - og ikke lige når at få tjekket ind igen. Eller kommer til at tjekke ud i stedet på de helt ens standere. Så økonomien skal nok komme på skinner. Måske det så vil knibe mere med kundetilfredsheden, når man mister sin dagløn. Til gengæld sparer man en del penge på den underlige returbilletsrabat, der betyder, at barnebarnshentning /frem og tilbage fra/til samme station inden for 4 timer) regnes som lokalkørsel, og derfor f. eks. afregnes til kun 24 kr mod 40 kr for en enkelttur (Birkerød / Kbh) Hvilket jeg - helt lovligt, og i alt fald uden mulighed for kontrol - udnyttede så sent som i går, hvor jeg skulle køre bilen ind til byen, så svigersønnen kunne låne den. Jeg svingede lige forbi Birkerød st. og tjekkede ind, kørte videre i bilen, stillede den på Amager og kørte tilbage til Birkerød med behørigt tjek ind både på Metro og S-tog. Det blev 24 kr, altså 16 kr sparet! Et lille tilskud til benzinen... (Ku' ikke la' være at prøve om det virkede...)

  • 0
  • 0

Jeg svingede lige forbi Birkerød st. og tjekkede ind, kørte videre i bilen, stillede den på Amager og kørte tilbage til Birkerød med behørigt tjek ind både på Metro og S-tog. Det blev 24 kr, altså 16 kr sparet! Et lille tilskud til benzinen... (Ku' ikke la' være at prøve om det virkede...)

Interessant! Efter de gældende rejseregler mangler du en eller flere check-ind, idet der ikke går S-tog fra Birkerød til Amager, så mindst et skift (check ind) fra S-tog til Metro (Nørreport?) mangler. På vejen hjem har du jo ikke misset nogle check ind.

  • 0
  • 0

...bestemmes entydigt at tjekind- og tjekudstedet + tidsforbruget. Og det ved du udmærket godt, Peter, vi har diskuteret det før. Du kan ikke inden for HT-området (eller hvad det nu måtte hedde for tiden) snyde ved ikke at mellemtjekke. Kun ved at undlande indtjek ved rejsens start. Resten er udelukkende rejsestatistik. Jeg har prøvet alle mulige varianter af tjek og undladelser - og prisen er den samme. Ind- og udtjek fra samme station er en lokalrejse - men den kan skam også blive dyr nok, som forleden, hvor jeg havde et længerevarende ærinde i byen, og derfor kom af med lidt over 40 kr, (frem og tilbage) fordi det havde taget mere end normal tid for en lokalrejse. Stadig billigere end klippekort, hvor jeg ikke ville have kunnet nå at begynde returrejsen inden for 2 timer, men godt inden 4. Da jeg ikke skiftede transportmiddel, skal jeg hverken tjekke ud eller ind på Nordhavn (som det specifikt drejde sig om) Ganske vist siger reglerne at jeg kun må afbryde rejsen i en halv time, men hvem kan vide om jeg - som idag - har siddet fast i en Metro i mere end et kvarter? Regler, der ikke kan tjekkes og hvor konsekvensen af brud eller omgåelser er ukendte, er ikke meget værd. Men Rejsekortet passer meget fint til mit behov, og jeg har rejst langt mere med S+M siden jeg fik mit.

  • 0
  • 0

...bestemmes entydigt at tjekind- og tjekudstedet + tidsforbruget. Og det ved du udmærket godt, Peter, vi har diskuteret det før. Du kan ikke inden for HT-området (eller hvad det nu måtte hedde for tiden) snyde ved ikke at mellemtjekke. Kun ved at undlande indtjek ved rejsens start. Resten er udelukkende rejsestatistik.

Ja det ser ud til at [b]manglende[/b] mellemcheck ikke har betydning for prisen. Du skriver, man ikke kan snyde ved at undlade mellemcheck, men mellemcheck,som krævet i reglerne, har tilsyneladende heller ikke indflydelse på den samlede pris, så man kan altså ikke [b]snyde[/b] hverken med eller uden mellemcheck. Det du så betaler for er tiden (mellem 1:15 og 1:30 = 4 zoner = 24 kr) (Birkerød - Amager (i bil) - Birkerød (S-tog+Metro))

Er der kommet svar fra Rejsekortet om 'mellemcheck', andet end at det siger reglerne, Marcel? Er der nogen, der kender årsagen til kravet om mellemcheck (andet end f. eks. statistik)?

  • 0
  • 0

Sådan kan en overskrift i formiddagspressen komme til at lyde om føje tid. For ja - jeg har fået svar fra diverse instanser. Først skrev jeg udførligt til Rejsekorselskabet (og fortalte loyalt om mine oplevelser med "bedstefarrabatten" og bilflytningsrabatten - så de ved det godt!) men mit spørgsmål gik på, om de VIRKELIG mente, at mit "rejsehjemmel" til videre transport med de samarbejdende transportselskaber ville være ugyldigt ved "glemt" gentagen indtjekning ved skift fra S til M. Desuagtet at jeg jo forlods var blevet trukket 50 kr ved rejsens start, og jeg jo derfor ikke kunne bebrejdes at ville forsøge at køre gratis. Svaret var bekræftende - jeg ville få en bøde på 750 kr, hvilket angiveligt var godkendt af forbrugerombudsmanden. Så var der jo ikke andet at gøre end at kontakte denne agtværdige institution, og høre om det kunne have sin rigtignoktighed? I den henvendelse skrællede jeg alt overflødigt af, og klagede KUN over den høje bødetakst, der jo skal afholde folk fra at snyde, men vel ikke ramme så hårdt for glemsomhed, eller i skyndingen tagen fejl af de næsten ens standere på stationerne. Forbrugerombudsmanden sendte så sagen tilbage til DSB for at få en udtalelse, der kom nogle uger senere. Her undlod man omhyggeligt at svare på noget som helst, der havde relation til spørgsmålet. Svaret gik mest på de positive erfaringer på landsplan - men altså intet om det konkrete, bortset fra, at man var opmærksom på forvekslingsmulighederne på stationerne. Og det ville man arbejde på at forbedre. Dette var forbrugerombudsmandsinstitutionen svært godt tilfreds med at høre - og ville derfor ikke gøre mere i den sag... Så nu venter jeg bare på at blive fanget, så der kan komme en konkret sag, jeg kan køre gennem klagesystemet - og naturligvis formiddagspressen. Jeg HAR naturligvis gjort forbrugerombudsmandsinstitutionen opmærksom på den overskrift det vil kunne afstedkomme på løbesedlerne. Men det må de jo selv om. Jeg lægger den samlede korrespondance ud på nettet en af dagene, og lægger et link på denne - eller en kommende tråd om emnet. Vi har næppe hørt det sidste...

  • 0
  • 0

Vi har næppe hørt det sidste...

Nej. Jeg har netop stillet Rejsekortet spørgsmålet:

Hvilken betydning har det, hvis jeg skyndingen glemmer check ind ved skift af transportmiddel. F. eks. Metro til S-tog. Man skal jo ikke lave check ind ved skift fra S-tog til S-tog (linjeskift)

Det svarer til det, du, Marcel, har forhørt dig om. Man har jo netop ikke kortlæsere placeret på perroner til tværgående trafik (et tog til et andet) kun ved udgangene, men f. eks. på Birkerød holder busserne jo parallelt med perronen til S-tog (kan ikke huske, om der er et adgangsbegrænsende hegn, mener det ikke). Hvordan er læserne fordelt der? Frederikssund station er et andet måske bedre eksempel: http://findvej.dk/55.83556,12.066576?pov=2...

  • 0
  • 0

som rent faktisk et et meget "stort" spørgsmål, hvis man regner millioner for stort, hvad er fordelen ved rejsekortet som gør det så meget mere attraktivt end almindelige billetter?

  • 0
  • 0

... Du skriver, man ikke kan snyde ved at undlade mellemcheck, men mellemcheck,som krævet i reglerne, har tilsyneladende heller ikke indflydelse på den samlede pris, så man kan altså ikke [b]snyde[/b] hverken med eller uden mellemcheck. Det du så betaler for er tiden (mellem 1:15 og 1:30 = 4 zoner = 24 kr) (Birkerød - Amager (i bil) - Birkerød (S-tog+Metro))

Er der kommet svar fra Rejsekortet om 'mellemcheck', andet end at det siger reglerne, Marcel? Er der nogen, der kender årsagen til kravet om mellemcheck (andet end f. eks. statistik)?

Reglerne omkring mellemtjek er ikke regler. Nogle steder står de anført som regler, andre steder som anbefalinger. Jeg gider ikke at mellemtjekke ind/ud - det tager simpelt hen for lang tid.

  • 0
  • 0

"Af rejsereglernes §4.7 fremgår det, at har man undervejs på rejsen brug for at skifte transportmiddel, skal der foretages check ind ved hvert skifte. Rejser du steder, hvor du er i tvivl om, hvorvidt rejsekort kan bruges i den videre forbindelse, anbefaler vi, at du også checker ud, hver gang du skifter. Forbrugerombudsmanden har sagt god for kortbestemmelserne og rejsereglerne, herunder check ind ved skifte af transportmiddel. Rejsekortet er kun gyldig som billet, når der er foretaget korrekt check ind." ...skriver Casper Holmsgaard fra Rejsekortets kundecenter den 3.4. som svar på atter fremsendt spørgsmål vedrørende mellemindtjekning. Tidligere har Inge Algot Peterson fra samme kontor svaret følgende: "Det er vigtigt for dig i en kontrolsituation at have tjekket ind igen, når du skifter transportmiddel fra S-tog til Metro. Hvis togrevisoren i f.eks. Metro ikke kan se, at du har tjekket ind før du stod på toget, vil det blive betragtet som om du ikke har gyldig billet. Du ville i givet fald få en kontrolafgift. Men du har ret i, at rejsens pris bliver beregnet korrekt, når du tjekker ud og har afsluttet rejsen." Så Steen, måske vi i fællig skal lave et gruppesøgsmål, hvis de virkelig bonner os for 750 kr. Det interessante er vel, hvilken instruks kontrolpersonalet i realiteten er udstyret med. Så jeg venter stadig på at fælden skal klappe. ind til videre er det kun lykkedes personalet at tjekke mit kort en enkelt gang, og det var i umiddelbart efter indtjekningen i Metroen.

  • 0
  • 0

" Tidligere har Inge Algot Peterson fra samme kontor svaret følgende: " Hvis togrevisoren i f.eks. Metro ikke kan se, at du har tjekket ind før du stod på toget, vil det blive betragtet som om du ikke har gyldig billet. Du ville i givet fald få en kontrolafgift."

Ovenstående er et blandt mange eksempler på uklar kommunikation, og jeg kan se at de har travlt med at rette hjemmesider til i øjeblikket. En af de ting som står nu på rejsekortets side er: Bemærk Dit rejsekort er kun gyldigt som billet, hvis du har checket korrekt ind for den rejse, du er i gang med. Hvis du ikke har checket korrekt ind før rejsens start, svarer det til at rejse uden gyldig billet, og du risikerer at blive opkrævet en kontrolafgift.

Altså en tydelig angivelse af at kontrolafgift kun risikere at blive udløst og kun hvis man ikke har tjekket ind før rejsens start. Og der er forskel på en rejses start og begyndelsen på en del af turen.

Lige nu irriterer det mig at jeg ikke kan finde det med anbefalingerne (og ikke krav), men det står nok i de breve jeg har modtaget som testpilot. Jeg kan bare huske at jeg har læst det et eller flere steder.

Så Steen, måske vi i fællig skal lave et gruppesøgsmål, hvis de virkelig bonner os for 750 kr. Det interessante er vel, hvilken instruks kontrolpersonalet i realiteten er udstyret med. Så jeg venter stadig på at fælden skal klappe. ind til videre er det kun lykkedes personalet at tjekke mit kort en enkelt gang, og det var i umiddelbart efter indtjekningen i Metroen.

Jeg bruger primært regionaltog og s-tog, og som sagt så har jeg rigeligt at gøre med at huske at tjekke ud når turen er slut. Eller i det hele taget at kunne komme til at tjekke ud - jeg er glad for at jeg ikke står af på Roskilde station om morgenen for der er køen nu længere end en hel perron, og det er faktisk blevet svært at komme ind i toget.

Og så lidt erfaringer fra udland: Amsterdam. Der fungerer det så som så... blandt andet har man opgivet lågerne på Centralstation for de kunne slet ikke følge med.

  • 0
  • 0

Tak for oplysningen om den ændrede formulering på Rejsekortets hjemmeside. Så har de måske alligevel taget mod fornuft... lidt...

  • 0
  • 0

@Marcel Buttrup og Steen Groðe På Rejsekort.dk http://www.rejsekort.dk/brug-rejsekort/saa... står der øverst:

Enhver rejse starter med check ind Hver gang du begynder en rejse eller skifter transportmiddel undervejs på rejsen, skal du checke ind med dit rejsekort på en check ind-kortlæser.

Så §4.7 i rejseregler gælder vel stadig! Men i en boks står der:

Bemærk

Dit rejsekort er kun gyldigt som billet, hvis du har checket korrekt ind for den rejse, du er i gang med. Hvis du ikke har checket korrekt ind før rejsens start, svarer det til at rejse uden gyldig billet, og du risikerer at blive opkrævet en kontrolafgift.

Jeg vil hævde, at denne reformulering så ikke er i overensstemmelse med reglen, selv om jeg kunne ønske det. Jeg ved dog ikke, hvordan en buschauffør vil reagere, hvis jeg bare gik ind i bussen uden check ind. Måske ville han ikke gøre noget, da man f. eks. på linje 4A kan stige på ad bageste dør med gyldig rejsehjemmel - lovligt! Se http://www.moviatrafik.dk/omos/presse/pres...

  • 0
  • 0

Så stiger man ind ad udgangen, og det er op til en selv, om man vil henvende sig til chaufføren for at få kontrolleret sit hjemmel... (Der bør nok også være et barn i vognen.)

  • 0
  • 0

Sidst jeg så efter - ja, men da en bustur sandsynligvis ikke kan endeligt afslutte mine rejser, så tjekker jeg ikke ud. Skal sandelig ikke risikere, at en enkelt (fortsat) rejse pludselig kan blive til to.. (Livet er bestemt blevet mere spændende med Rejsekortet...Stiller lidt krav til strategisk tænkning!)

  • 0
  • 0

Mere fra samme side http://www.rejsekort.dk/brug-rejsekort/saa...

Hvis du skifter transportmiddel undervejs (fx fra bus til tog, fra tog til metro eller fra et tog til et andet), skal du checke ind, hver gang du skifter. Dette gælder dog ikke, hvis du skifter fra ét S-tog til et andet eller én metro til en anden på én og samme station. Rejser du steder, hvor du er i tvivl om, hvorvidt rejsekort kan bruges, bør du også checke ud, hver gang du skifter.

Så de fastholder nok 'nødvendigheden' af 'mellemcheck' :-(

  • 0
  • 0

[quote]Jeg svingede lige forbi Birkerød st. og tjekkede ind, kørte videre i bilen, stillede den på Amager og kørte tilbage til Birkerød med behørigt tjek ind både på Metro og S-tog. Det blev 24 kr, altså 16 kr sparet! Et lille tilskud til benzinen... (Ku' ikke la' være at prøve om det virkede...)

Interessant! Efter de gældende rejseregler mangler du en eller flere check-ind, idet der ikke går S-tog fra Birkerød til Amager, så mindst et skift (check ind) fra S-tog til Metro (Nørreport?) mangler. På vejen hjem har du jo ikke misset nogle check ind.[/quote]

Nej, for der er ingen som forbyder en af gå fx fra Nørreport til Kogens Nytorv. Det minder mig om en lignende ting jeg oplevede i London i 2004. Vejret var godt, jeg havde billet fra Canterbury til Cambridge og skal undervejs med tube mellem to af stationerne i London. Men fordi vejret er godt vælger jeg at gå et stykke af vejen. Da jeg så skulle ned i tuben igen, duede min billet ikke. Det krævede manuel indgriben og en hel del samtale før jeg blev lukket ind på min gyldige rejsehjemmel.

  • 0
  • 0

@Marcel Buttrup og Steen Groðe Talte med en medarbejder hos Rejsekort i dag, da der var en fejl i linken til Aktuelle kortbestemmelser (pegede på gammel version - er rettet nu). Forelagde ved samme lejlighed 'mellemcheck'-problemet, hvor hun mente, det visse steder kunne have indflydelse på rejsens pris, og at trods formuleringen i 'den blå boks' skulle det læses som check ind ved hvert skift, selv om der står fra rejsens start.

Bemærk

Dit rejsekort er kun gyldigt som billet, hvis du har checket korrekt ind for den rejse, du er i gang med. [b]Hvis du ikke har checket korrekt ind før rejsens start, svarer det til at rejse uden gyldig billet[/b], og du risikerer at blive opkrævet en kontrolafgift.

(min fremhævning)

Det kan blive en diskussion om, hvad er 'rejsens start'. For selv om du 'misser' et check ind, er kortet vel stadig i tilstanden ind-checket (rejse i gang)

@Steen Groðe Så er det 'godt', at rejsekortet tillader dette:

Checker du ud og derefter ind igen i samme zone inden for 30 minutter, registrerer rejsekort det som en fortsat rejse

En gåtur fra Nørreport til Kogens Nytorv skulle nok kunne nås. ;-)

  • 0
  • 0

hvad er fordelen ved rejsekortet som gør det så meget mere attraktivt end almindelige billetter?

Man opbygger en forholdsvis stor, solid, komplet og konstant opdateret database over hvor folk rejser hen, hvem de rejser sammen med, hvornår de rejser, hvilken vej de rejser. Det giver jo nogle muligheder:

Man kan köre noget mönstergenkendelse på databasen, korrelere rejserne med teledata og alt det andet man indsamler i terrorbekämpelsens hellige navn, så man kan gribe präventivt ind med målrettet propaganda för den näste EU afstemning ... eller med "en nedfalden köreledning" för den näste G20 demonstration, hvis passagermassens sammensätning indikerer det.

I mellemtiden kan man platte nogle penge ved siden af på at sälge oplysninger om hvilken demografi, der rejser hvornår og hvorhen, til köberne af reklamepladser i toget. Korrelerer man med dankort udträk eller trafik på e-handels sites, kan man endda teste hvor godt reklamerne virker.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten